Mustafa Koç ne zaman ve nasıl öldü? Mustafa Koç kimdir? Ölümünün yıl dönümünde anılıyor

Mustafa Koç ne zaman ve nasıl öldü? Mustafa Koç kimdir? Ölümünün yıl dönümünde anılıyor

Sabah sporu esnasında geçirdiği kalp krizinin ardından önce devlet hastanesine kaldırılan, ardından da Amerikan Hastanesi’nde tedavi altına alınan Koç Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Koç, ölümünün yıl dönümünde hasretle yâd ediliyor. Peki Mustafa Koç ne zaman ve nasıl öldü? İşte hayat hikâyesi…

Türkiye’nin tanınmış simalarındandı, Koç Holding’de başa geçtiği süre boyunca hem ülkeye hem de şirketlerine büyük değerler katmıştı Mustafa Koç. Ölümü her kesimi yasa boğdu. Peki 2017'de Türkiye’de en zengin 32. Kişi olan Mustafa Koç kimdir, aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

MUSTAFA KOÇ NASIL ÖLDÜ?

21 Ocak 2016 yılında sabah sporu yaptığı esnada kalp krizi geçiren Mustafa Koç, ilk başta civardaki devlet hastanesinde tedavi altına alındı, ardından Amerikan Hastanesine nakledildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mustafa Koç, 55 yaşında hayata veda etti. 24 Ocak 2016 yılında Marmara İlahiyat Camii'ndeki cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen Mustafa Koç’un hakkında ‘Hayaller Hatıralar’ adında bir belgesel bulunuyor.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

29 Ekim 1960’ta doğan Mustafa Vehbi Koç, 2003-2016 yıllarında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Rahmi Koç ve Çiğdem Simavi çiftinin ilk çocukları olarak Ankara’da doğan Mustafa Koç, 1971-1975 yıllarında Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu'nda orta öğrenimini bitirdi.

Lise eğitimini de 1980 yılında İsviçre'deki Lyceum Alpinum Zuoz'da, yükseköğrenimini de 1984’te Amerika Birleşik Devletleri’ndeki George Washington Üniversitesi'nde tamamlayan Mustafa Koç, çalışma hayatına 1984’te TOFAŞ’ta müşavir olarak başladı.

4 NİSAN 2003’TE KOÇ HOLDİNG’İN BAŞINA GEÇTİ

Ram Dış Ticaret'te satış müdürlüğü ve satış genel müdür yardımcılığı görevlerini yaptıktan sonra 1992 yılından itibaren Koç Holding'de başkan yardımcılığı, başkan, yönetim kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerini üstlendi. 4 Nisan 2003 yılında ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı babası Rahmi Koç'tan devraldı.

FİNLANDİYA’NIN İSTANBUL FAHRİ KONSOLOSU OLDU

Mustafa Koç, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı olmasının yanı sıra, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi olarak çalıştı. 2006’da Finlandiya'nın İstanbul Fahri Konsolosu olan Mustafa Koç, İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını da yürüttü.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ’Nİ KURDU

Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi de olan Mustafa Koç, kardeşi Ali Koç ile birlikte 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kurucuları arasında bulundu. 2004-2011 yılları arasında Bilderberg toplantılarına dâhil oldu.

1992 yılında Caroline Giraud ile hayatını birleştiren 20-01/21/mustafa-koc.jpgMustafa Koç’un bu evliliğinden Aylin Koç ve Esra Koç adında iki kız çocuğu oldu. Golf, havacılık, binicilik ve dalgıçlık yapmayı çok severdi

Forbes Türkiye tarafından 2017 yılında hazırlanan ‘En Zengin 100 Türk’ listesinde 950 milyon dolarlık servetiyle kendisine 32. sırada yer buldu.

 

Cüneyt Özdemir tarafından hazırlanan Mustafa Koç'a özel program...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN