NATO Zirvesi'nde 'Rus salatası' sürprizi: Uluslararası yetkililer şaşkınlık içerisinde kaldı

NATO Zirvesi'nde 'Rus salatası' sürprizi: Uluslararası yetkililer şaşkınlık içerisinde kaldı

Madrid'de NATO Liderler Zirvesinin düzenlendiği fuar alanındaki kafenin menüsünde Rus Salatası'nın yer alması, uluslararası yetkililer ve gazetecileri şaşırttı. İspanyol kafe-restoranlar, Ukrayna'da yaşanan savaşta hangi tarafı tuttuklarını menülerindeki salataya salataya Rus Salatası ya da Kiev Salatası yazarak gösterdi. Bakanlar onuruna verilen akşam yemeği menüsünde ise Ukrayna Salatası eşliğinde domatesli köfte yer aldı.

Rusya'nın Ukrana'yı işgalinin NATO üyeleri ve dünya güvenliğine yönelik tehdidin ana konu olduğu Madrid'deki NATO Zirvesi'nde hizmet veren bir restoranın menüsünde "Rus Salatası"nın yer alması zirveye katılan uluslararası yetkililere şaşkınlık yarattı. Bakanlar onuruna verilen akşam yemeği menüsünde ise Ukrayna Salatası eşliğinde domatesli köfte yer aldı.

1860’larda Moskova’daki Hermitage Restaurant’ın Belçika asıllı Rus şefi Lucien Olivier'in icadı olan Rus Salatası, NATO liderler zirvesine ev sahipliği yapan İspanya'da Kiev Salatası olarak adlandırıldı.

İspanyol kafe-restoranlar, Ukrayna'da yaşanan savaşta hangi tarafı tuttuklarını menülerindeki salataya salataya Rus Salatası ya da Kiev Salatası yazarak gösterdi. Madrid'in NATO zirvesinin düzenlendiği IFEMA fuar alanında üye ülkelerin liderlerinin gelmesini bekleyen uluslararası yetkililer ve gazeteciler, zirvede Rusya 'güvenliğe doğrudan tehdit' ilan edilecekken, kafe-restoran menüsünden Rus Salatası'nın çıkmasına şaşırdı.

"NATO ZİRVESİNDE RUS SALATASI MI? BU YEMEK TERCİHİNE BİRAZ ŞAŞIRDIM"

İspanyol basınında yer alan haberlere göre; NATO zirvesinde Rus Salatası ile karşılaşmanın, yetkililerde endişe yarattı. La Sexta kanalına konuşan gazeteci Iñaki López, "NATO zirvesinde Rus Salatası mı? Bu yemek tercihine biraz şaşırdım" açıklamasında bulundu. Ancak haberlere göre aşırı talep nedeniyle Rus Salatası birkaç saat içerisinde tükendi.

Diğer yandan salı akşamı Madrid'in barok tarz Santa Cruz Sarayı'nda savunma ve dışişleri bakanları için verilen yemekte menü saf değiştirdi.

Netflix dizisi Chef's Table'da yer almasıyla tanınan ve bakanlara verilen ziyafeti koordine eden İspanyol şef Jose Andres, mayısta sahibi olduğu tüm restoranlarda Rus Salatası'nın adını Ukrayna ya da Kiev Salatası olarak değiştirme uygulamasını burada da uyguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN