Nesli Tükenme Üzereydi: Sadece O İlimizde Yaşıyordu! Öyle Bir Yerde Ortaya Çıktı ki...

Nesli Tükenme Üzereydi: Sadece O İlimizde Yaşıyordu! Öyle Bir Yerde Ortaya Çıktı ki...

Nesli tükenmek üzere olduğu belirtilen o canlı sadece Türkiye'de bir ilde yaşıyordu.

Adıyaman’ın Kızılcapınar mevkiindeki Atatürk Barajında amatör balıkçılarının ağına nesli tükenme tehlikesinde olan Fırat kaplumbağası takıldı.

Gördükleri karşısında şaşkına dönen balıkçılara Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız’dan bir uyarı geldi.

kaplumbaga.png

Yıldız, ‘’bu hayvana zarar vermesinler. Yakaladıkları anda tekrar suya bıraksınlar. Çünkü Fırat kaplumbağası nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bir hayvan" dedi.

Adıyaman’ın merkeze bağlı Kızılcapınar köyü mevkiinde bulunan Atatürk Barajı kıyısında avlanan amatör balıkçılar misinaların farklı bir tür kaplumbağanın takıldığını gördüler. Balıkçıların misinasından kurtulan kaplumbağadan geriye sadece balıkçının telefonundan kaydedilen kamera görüntüleri kaldı.

kaplum.png

BU KAPLUMBAĞANININ NESLİ TEHLİKE ALTINDA

Görüntüleri inceleyen Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, yaptığı açıklamada, hayvanın nesli kritik tehlike altında (CR) bulunan "Rafetus Euphraticus" adı verilen Fırat kaplumbağası olduğunu ve bu hayvanın sadece Mezopotamya bölgesinde yaşadığını söyledi. Balıkçılara da uyarıda bulunan Yıldız, bu hayvanlara zarar verilmemesi ve yakalandığı anda tekrar suya bırakılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN