Nokta vuruşla alan temizliği

Nokta vuruşla alan temizliği

Sınır ötesindeki terör mevzilerinin yok edildiği Barış Pınarı, Mehmetçik’in en hızlı harekatı oldu. 72 saatte 13 köy kontrol altına alındı, 342 terörist etkisiz hale getirildi. Yıldırım operasyonu mümkün kılan fark ise milli silah sistemleri oldu. Mobil Elektronik Harp Sistemi Koral ile iletişim ağı kesilip ‘kör edilen’ terör mevzileri ‘Made in Turkey’ füzelerle vuruldu.

SEDA ÇAKIR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili düzenlenen toplantıda konuştu. Akar, “Harekat planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile bakanlıkta yaptığı toplantıda harekatta gelinen son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

19-10/12/mans.png

Harekat sahasından eş zamanlı gelen görüntüler eşliğinde yapılan toplantıda Akar, harekat sahasında her türlü tedbirin alındığını söyledi. Akar “Hedefimiz, Fırat’ın doğusunda DEAŞ, PKK/PYD-YPG başta olmak üzere teröristlerin varlığını sonlandırmak ve burada bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamaktır” diye konuştu. Harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ile BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan “meşru müdafaa hakkı” çerçevesinde yapıldığını söyleyen Akar, “Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır. Sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” dedi. Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları kaydetti: “Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler, Keldaniler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz. Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız. Harekat planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi.” 

Öte yandan harekatta Koral, Fırtına obüsleri, İHA’lar gibi yerli ve milli silah sistemlerinin kullanımıyla birliklerinhassas ve adım adım ilerleme kaydettiği bildiriliyor. Özellikle 12 kilomter derinliğe kadar tüm elektronik aksamı kör eden, telsiz sinyallerinden nokta atış yapılmasını sağlayan Koral sayesinde hedeflerin titizlikle belirlenerek vurulduğu belirtiliyor.  

Bu arada Nusaybin’de gelişmeleri takip eden yerli ve yabancı gazetecilerin kaldığı bir otele de YPG tarafından iki kez saldırı düzenlendi. Saldırıda bir gazeteci hafif şekilde yaralandı.

19-10/12/ehit.jpg

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜ

Barış ınarı harekatı kapsamında Suriye’nin kuzeyinde çatışmalarda üç asker şehit düştü. Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez’de bulunun TSK üssüne havan toplu saldırıda 2 yaralanan Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Saldırıda üç asker de yaralandı. Tel Abyad’daki operasyonda da Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu şehit düşerken 4 asker de yaralandı. Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen’in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik’in Bozüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi. Bilgen’in şehit olduğu haberini anne Nezahat Bilgin´e Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman verdi. Şehidin babasının İstanbul’da çalıştığı, acı haberle birlikte Bozüyük’e gelmek için yola çıktığı öğrenildi. Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu’nun (23) amcası da Sami Topçu “Yakın zamanda evlenmeyi düşünüyordu, ‘Düğünüme gelirsin’ demişti. Bu da bizim bir düğünümüz, bizim bayramımız” dedi.

19-10/12/xcvxcv.jpg

ON SİVİL DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’de YPG kontrolündeki bir bölgeden Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki sivillerin olduğu noktaya havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermisinin bir eve isabet etmesi sonucu 2 sivil şehit oldu. Nusaybin’e yapılan havanlı saldırıda da 8 sivil öldü 35 kişi de yaralandı.  Nusaybin’de dün de Suriye sınırından atılan havan topları sonucu anne Fatma Yıldız (48) ile kızları Emine (12) ve Leyla Yıldız (15) şehit olmuş, 24 kişi yaralanmıştı. Şanlıurfa’yı hedef alan saldırılarda ise biri bebek 4 kişi şehit olmuş, 45 kişi de yaralanmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN