Nüfus Müdürlüğü telefon numarası nedir? 199 - Nüfus Müdürlüğü iletişim numaraları

Nüfus Müdürlüğü telefon numarası nedir? 199 - Nüfus Müdürlüğü iletişim numaraları

Nüfus Müdürlüğü telefon numarası nedir? ve Nüfus Müdürlüğü iletişim hatları Pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasıyla gündeme oturdu. 199'dan hangi işlemler için randevu alabiliriz? Nüfus Müdürlüğü iletişim hatlarından yeni kimlik belgesi, pasaport ve sürücü belgeleri içinde randevu alınabiliniyor. İşte Nüfus Müdürlüğü telefon numarası ve Nüfus Müdürlüğü iletişim bilgileri...

Yeni düzenlemeden sonra Nüfus Müdürlüğü telefon numarası nedir? ve Nüfus Müdürlüğü iletişim hatları vatandaşlatr tarafından internet ortamında aranmaya başlandı. Yapılan yeni düzenleme ile kimlik kartlarının yanı sıra pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüğünden verilmeye başlanacak. Yeni uygulama vatandaşın işini bir hayli kolaylaştıracak. 199 telefonlarından hangi konularda bilgi alabiliriz sorusuda nmerak ediliyor. Nüfus Müdürlüğü iletişim hatları ve telefon numarası bilgilerini sizler için derledik. Tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TELEFON NURASI NEDİR? 

Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

YENİ KİMLİK RANDEVUSUNU NEREDEN ALABİLİRİM?

Yeni kimlik kartı, pasaport ve ya ehliyet için randevu almak zorunda değilsiniz. Ancak Nüfus Müdürlükleri çok büyük bir yoğunluk yaşadığından dolayı randevu almadan başvuru yapmanızı kesinlikle tavsiye etmemekteyiz. 

Randevuyu iki şekilde alabilirsiniz. Birincisi "internet üzerinden randevu alabilir", diğer ise "Alo 199 Çağrı Hattını" arayarak randevu alabilirsiniz. 199 nüfus müdürlüklerinin telefonuna ulaşabileceğiniz numara. 

İnternet üzerinden randevu almak(e-kimlik) için alt kısımda link olarak verdiğimiz nvi gov tr web adresini ziyaret etmeniz gereklidir. Bu sayfa üzerinde nasıl randevu alacağınızı aşağıda anlatılmıştır.


İNTERNETTEN  KİMLİK , PASAPORT VE EHLİYET RANDEVU ALMA

İnternet üzerinden bütün Türkiye için sadece tek bir sayfa üzerindenrandevu alınmaktadır. İnternetten randevu almak için aşağıda linkini verdiğimiz Nüfus Genel Müdürlüğünün(e-kimlik) sitesini ziyaret etmeniz gereklidir. 

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN EHLİYET VE PASAPORT RANDEVUSU DA ALABİLİRSİNİZ?

2018 Nisan ayından itibaren Nüfus Müdürlüklerinde Ehliyet Belgeleri ve Pasaportlar da dağıtılmaya başlanmıştır. 

Aynı anda Yeni Kimlik ve Ehliyet randevusu alabilirsiniz. 

Ancak bu işlem için Sürücü Belgesi randevu al seçeneğini tıklamanız gereklidir. 

Aynı anda Yeni Kimlik Randevu ve Ehliyet Randevu almak için "2018 Ehliyet Randevu İşlemleri" konulu yazımızda ki randevu bölümünü okuyunuz. 

RESMİ YENİ KİMLİK RANDEVU SAYFASI

Aşağıda Kimlik randevusu nasıl alacağınızı ve dikkat etmeniz gerekenleri aşama aşama anlattık.  Bu tarif ehliyet ve pasaport içinde geçerlidir. 

1- BİRİNCİ ADIM

Yukarıda verdiğimiz Nüfus Genel Müdürlüğünün Resmi Randevu sayfasının linkine tıklayınız. Bu sayfa RESMİ randevu sayfasıdır.

2- İKİNCİ ADIM

Girmiş olduğunuz sayfada randevu almak için 3 farklı seçenek karşınıza çıkacaktır.

T.C. Kimlik Kartı Randevu Al

Sürücü Belgesi Randevu Al

Pasaport Randevu Al

Yeni Kimlik almak için T.C. Kimlik Kartı seçeneğini işaretleyiniz. 

3. ÜÇÜNCÜ ADIM

Başvuru ücreti ile ilgili duyuruyu okuduğunuzu işaretledikten sonra Tamam seçeneğine tıklayınız. 

4. DÖRDÜNCÜ ADIM

Randevu işlemi için istenilen bilgileri doğru bir şekilde giriniz. 

Başvuruyu kendiniz yada aileniz adına mı yaptığınız,

Randevu almak istediğiniz Nüfus Müdürlüğü, tarih ve saati, 

Diğer kimlik bilgileri vs.  

5. BEŞİNCİ ADIM

TESLİMAT BİLGİLERİ:

Randevu aldıktan sonra başvuru aşamanızda kimlikleriniz hemen teslim edilmemektedir. Bu kimlikler Ankara’da özel bir birimde üretilmektedir. Başvuru aşamasının ardından sizin ibraz etmiş olduğunuz adrese gönderilecektir. 

18-04/02/nufus-mudurlugu-iletisim.jpg

PASAPORT VE KİMLİK İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasıyla yeni dönem resmen başladı. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

BAŞVURU NOKTALARI ARTIRILDI

Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı.

Yeni dönem başvurularda sabah saatlerinde yoğunluk gözlenmedi. Başvuru için gelen vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını iletti.

ÜCRETLER BELLİ OLDU

Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN