Nurdoğan Rigel neden hapis cezası aldı? İÜ’de hapis cezası alan Prof. kim? Düşük nota hapis cezası

Nurdoğan Rigel neden hapis cezası aldı? İÜ’de hapis cezası alan Prof. kim? Düşük nota hapis cezası

İstanbul Üniversitesi’nden gelen son dakika haberine göre; Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Savash Porghamrezaeieh adındaki bir öğrencisine düşük not verdiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Çıkan bu haberlerin ardından Prof. Dr. Nurdoğan Rigel kimdir? Nurdoğan Rigel neden hapis cezası aldı? İstanbul Üniversitesi’nde hapis cezası alan Profesör kim? gibi sorular da sorgulanmaya başlandı. İşte Nurdoğan Rigel ile ilgili aradığınız haberler…

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, Savash Porghamrezaeieh ismindeki öğrencisine düşük not verdiği gerekçesiyle dava açtı. Rigel, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılınca, ‘Nurdoğan Rigel kimdir? Nurdoğan Rigel neden hapis cezası aldı? İstanbul Üniversitesi’nde hapis cezası alan Prof. Kim?’ gibi sorulara da yanıt aranır oldu.

PROF. DR. NURDOĞAN RİGEL’E HAPİS CEZASI

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına sebep olmakla suçlanarak, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel ile avukatı Hasan Ali Atabay ve şikâyetçi öğrenci Savash Porghamrezaeieh katıldı. Rigel, yazılı savunma sundu. Savunmasında hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını anlatarak, suçlamaları kabul etmedi. Kararını açıklayan mahkeme, Rigel'i ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme iyi hâl indirimi ile cezayı 5 aya düşürdü ve 5 sene süre ile erteledi.

NE OLDU?

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını öne süren İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kâğıdının tekrardan incelenmesi talebinde bulundu.

İDARE MAHKEMESİNDEN SUÇ DUYURUSU

İdare Mahkemesi, öğrencinin Haber Analiz dersinde 65-72 arası not alması gerekirken 35 aldığı tespitinde bulunarak, notun değiştirilmesine hükmetti. Şikâyet üzerine Rigel hakkında, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK DAVA AÇTI

Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nurdoğan Rigel hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN