Nusaybin ve Yüksekova'ya da kayyum atandı

Nusaybin ve Yüksekova'ya da kayyum atandı

Terör soruşturması sonucu tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı'nı, HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın yerine de Kaymakam Osman Doğramacı atandı. 3'üncü kayyum haberi de Hakkari'den geldi. HDP'li Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın yerine Vali İdris Akbıyık görevlendirildi.

Terör soruşturması sonucu tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, HDP'li Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar'ın yerine de Kaymakam Osman Doğramacı atandı.

3'üncü kayyum haberi de Hakkari'den geldi. HDP'li Belediye Başkanı Cihan Karaman'ın yerine Vali İdris Akbıyık görevlendirildi.

NUSAYBİN'E KAYMAKAM KAYYUM

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Nergiz, İçişleri Bakanlığınca açığa alındı.

Mardin Valiliği tarafından Nergiz'in yerine Nusaybin Kaymakamı Mehmet Balıkçılar görevlendirildi.

VALİ GAZETECİLERE KENDİ AÇIKLADI

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında mahkemece 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklanan HDP'li Belediye Başkanı Yaşar'ın yerine görevlendirilen Kaymakam Osman Doğramacı, belediye binasına gitti.

19-10/18/ana-manset-2-1571385581.jpg

Burada gazetecilere açıklama yapan Doğramacı, İçişleri Bakanlığının yetkisi çerçevesinde Valilik tarafından 'Belediye başkan vekili' olarak görevlendirildiklerini duyurdu.

"ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEKOVA"

Görevlendirmenin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyen Doğramacı, "Bundan sonrasını konuşmak lazım. Yüksekova'da herkesin şehirle ilgili beklentileri var. İnşallah bütün Yüksekovalılarla, gerçek Yüksekovalılarla yepyeni bir şehir inşa etmek hepimize nasip olur." dedi.

19-10/18/ana-manset-2-1571385601.jpgKaymakam Osman Doğramacı, Yüksekova Belediye Başkanı olarak atandı

Yüksekova'nın büyük ve potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu ifade eden Doğramacı, şunları kaydetti: "Yüksekova'nın adı gibi yüksek bir potansiyeli var. Yüksekovalılarla beraber el birliğiyle hareket edip, inşallah gelecekte kendisinden farklı şekilde bahsedilir. Geleceğin başka bir Yüksekova'sını inşa etmek gayesiyle bugün göreve başladık. Yüksekova'daki önceliklerimiz şehir ve şehrin sorunlarını çözmek. Herkes şunu bilsin ki, kişilerle uğraşmaya, kişiler üzerinde takılı kalıp da şehri unutmaya gelmedik. Şehir önceliğimiz. "

VALİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

Hakkari'de terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP'li Belediye Başkanı Cihan Karaman'nın yerine İçişleri Bakanlığı'nca Vali İdris Akbıyık 'Belediye Başkan Vekili' olarak görevlendirildi.

Akbıyık, sabah saatlerinde geldiği belediye binasında birim amirleri tarafında çiçeklerle karşılandı.

Vali Akbıyık, burada yaptığı açıklamada, Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman hakkında Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılama devam ederken, terör örgütü elebaşının talimatı doğrultusunda belediyede sözde 'eş başkanlık' sistemini uyguladığını aktardı.

Akbıyık, ayrıca Karaman hakkında 'personel mevzuatına aykırı görevlendirmeler yaptığı, imar ve ihale mevzuatına aykırı davranarak belediyeyi zarara uğrattığı hususları ile ilgili olarak bakanlığa ve valiliğe ulaşan bilgiler çerçevesinde, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında işlem başlatıldığı'nı da hatırlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NCA TEBLİĞ EDİLDİ

Karaman'ın Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Silahlı terör örgütüne üye olma'  suçundan yürütülen bir başka soruşturma kapsamında Hakkari Sulh Ceza Hakimliği'nce dün tutuklandığını vurgulayan Vali Akbıyık, şunları kaydetti:

"Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman hakkında devam eden adli ve idari işlem süreçleri ve hakkında verilen tutuklama kararı göz önünde bulundurularak, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığımızın 17 Ekim 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45'inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46'ncı maddesi kapsamında Hakkari Valisi olarak şahsıma 'Hakkari Belediye Başkan Vekilliği' görevi İçişleri Bakanlığı tarafından tebliğ edilmiştir.'' 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN