O ilimizde restoran fiyatlarına rekor zam! Köftenin fiyatını duyanlar köfteye tövbe etti!

O ilimizde restoran fiyatlarına rekor zam! Köftenin fiyatını duyanlar köfteye tövbe etti!

2023 yılının başından bu yana her kalemde yaşanan 'zam furyası' sürüyor. Yeni yılın başından bugüne kadar gıdadan akaryakıta birçok kalemde fiyat artışı yaşanırken son olarak lokanta ve restoranlarda zam yaşandı.

2023 yılında asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından gıdadan akaryakıta birçok kalemde fiyat artışı yaşandı. Yeni yılın başlamasıyla her kalemde yaşanan 'zam furyası' şimdiden asgari ücreti eritirken son olarak lokanta ve restoranlarda azami tarifeye yüzde 20 zam yapıldı.

Yeni yılın ilk ayının son günlerinde 'zam furyası' devam ediyor. Son olarak, Trabzon Fırıncılar Odası tarafından alınan karar gereği 8 liradan satılan 400 gram ekmek, yüzde 25 zamla 10 liraya satışa sunulmuştu.

1 KİLO KÖFTE 400 TL OLDU

Bu kez de Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın oy birliği ile aldığı karara göre; lokanta ve restoranlarda azami tarifeye yüzde 20 zam yapıldı.

Trabzon yerel basınından 61 Saat'te yer alan habere göre; Trabzon’da 100 gram et dönerin fiyatı 95 TL olarak belirlendi. 1 Kilogram Akçaabat köftenin servis fiyatı ise 400 TL’ye yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN