Öcalan'ın '23 Haziran mesajını' taşıyan Özcan: Görüşmeye bir devlet görevlisi de katıldı

Öcalan'ın '23 Haziran mesajını' taşıyan Özcan: Görüşmeye bir devlet görevlisi de katıldı

İstanbul seçimlerine 3 gün kala İmralı'ya giderek teröristbaşı Öcalan'ın 23 Haziran mesajını kamuoyuna açıklayan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, görüşmede bir devlet görevlisinin de bulunduğunu söyledi. Görüşme için 'yeni doğumun habercisi' ifadesini kullanan Özcan "Bu görüşme, Türkiye devletinin CIA'nin şubesi olmadığının tarihsel bir ifadesidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanmasına üç gün kala İmralı Cezaevi'ne giderek teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın seçim mesajını taşıyan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, İmralı'daki görüşmenin devlet, Öcalan ve kendisinin talebiyle yapıldığını, masada devlet görevlisi de bulunduğunu açıkladı. Görüşme için 'yeni doğumun habercisi' ifadesini kullanan Özcan, seçim sonrasında yeni gelişmeler olabileceğini savundu.

"DEVLETİN, ÖCALAN'IN VE BENİM TALEBİMDİ"

Cumhuriyet'te konuşan Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Özcan "Görüşme kimin talebi üzerine gerçekleşti" sorusu üzerine "Üç tarafın diyelim. Devletin, Öcalan'ın ve benim talebim üzerine gerçekleşti. Ben 2010 Temmuz'undan beri görüşmek istiyordum. Bu talebim Öcalan ve devlet tarafından kabul edildi" karşılığını verdi.

Özcan, görüşmeye hangi kurumun izin verdiğine ilişkin soruya "Devlet diyelim. İmralı kimin kontrolü altında" dedi. "MİT mi" sorusu karşısında ise eski MİT Müsteşarı Fuat Doğu'nun "Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA’nın şube müdürlüğünü yaptım" sözünü anımsatan Özcan "Bu görüşme, Türkiye devletinin CIA'nin şubesi olmadığının tarihsel bir ifadesidir" dedi.

"AVUKATLARINA TEPKİ GÖSTERDİ"

Özcan "Görüşme sırasında devlet görevlisi de vardı. Öcalan, daha önce avukatlarına yazdığı mektubun kamuoyuna duyurulmadığını öğrenince tepki gösterdi, mektubun bir örneğini devlet görevlisinden tedarik edip bana verdi" diye konuştu.

Görüşmede Öcalan'ın HDP'nin bağımsız çizgisini koruması gerektiğini söylediğini belirten Özcan "Öcalan, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı isyan etmiş 50 bin kişinin ölümünden sorumlu figürdür. Öcalan bu görüşmede 'Türkiye’de bir damla kanın bile akması çok çok fazla ve vebal sebebi. Ben geçmişte ölüm ve öldürmenin lideri oldum. Şimdi yaşayıp yaşatmanın lideri olacağım. Tarihe karşı sorumluluklarımız var. Bu vatan bizim' dedi" iddiasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN