Öğrenci aylık mavi kart ücreti 40 lira oldu

Öğrenci aylık mavi kart ücreti 40 lira oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir genelindeki öğrencilerin toplu taşımada kullandıkları aylık akbil fiyatının 85 liradan 40 liraya düşürülmesi teklifini oy çokluğuyla kabul etti. Ayrıca 19 Mayıs'ta ve Ramazan Bayramı'nda da toplu ulaşım ücretsiz olacak.

AK Parti İBB Meclisi grubu, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 lira ve 200 geçiş olarak belirlenmesini teklif etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla yapılan teklif, mecliste oy birliğiyle kabul edilerek, Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi. İlgili komisyonlarca olumlu görüş belirtilen teklif, rapora dönüştürülerek meclise sevk edildi. Rapor, Meclis Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda ele alındı.

Yapılan oylamada, rapor, oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti. Böylece, aylık 85 lira olan öğrenci mavi kart ücreti, 40 liraya indirildi.

Süreç, Ekrem İmamoğlu'nun kısa süreli belediye başkanhlığı döneminde yaptığı teklifle başlamıştı. İmamoğlu, mavi kart ücretinin 50 TL'ye indirilmesi talimatı vermişti. 

19 MAYIS'TA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Belediye Meclisi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu ulaşımın ücretsiz olması da oy birliğiyle kabul edildi.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA DA ÜCRETSİZ OLACAK

Kentteki toplu ulaşım hizmetinin Ramazan Bayramı süresince ücretsiz verilmesi de oy birliğiyle onaylandı. Buna göre, Ramazan Bayramı süresince 4 Haziran 06.00'dan, 6 Haziran 24.00'e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Belirtilen tarihler arasında vatandaşlar, İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul'daki toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu. 19 Mayıs'ta ise indirim uygulaması yapılmıyordu.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN