Öğrenci Veli Derneği eylemde: Okullarda önlem alınmıyor

Öğrenci Veli Derneği eylemde: Okullarda önlem alınmıyor

Öğrenci Veli Derneği üyeleri, İstanbul Kartal’da Yavuz Selim Ortaokulu önünde eylem yaparak, koronavirüs pandemisine karşı okullarda önlemlerin alınmasını istedi. Açıklamada, “Alınmayan önlemler nedeniyle çocuklarımızın eğitim hakkı, sağlığı, biz velilerin, öğretmenlerin sağlığı risk altında” denildi.

Öğrenci Veli Derneği üyeleri, İstanbul Yavuz Selim Ortaokulu’nun önünde düzenledikleri eylemle koronavirüs pandemisine karşı okullarda önlem alınmasını istedi. “Önlemler alınsın, okullar açık kalsın” pankartı taşıyan veliler, yaptıkları ortak açıklamada artan vaka sayılarına dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKI, HEPİMİZİN SAĞLIĞI TEHLİKEDE

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın derslik başına düşen öğrenci sayısı verileri üzerinden en az 153 bin 400 öğrenci salgında okulların açılışının ilk dört haftasında yüz yüze eğitime devam edemedi. Öğrenci Veli Derneği olarak bugün okulların açılışının ilk haftasından itibaren alınmayan önlemler nedeniyle sınıfların karantinaya alındığı Yavuz Selim Ortaokulu’nun önünde salgında 4. Hafta raporumuzu açıklıyoruz. Salgında yüz yüze eğitimde Yavuz Selim Ortaokulu’nda 6 sınıf karantinaya alındı. İki sınıfta karantina hala devam ediyor. Şu anda Kartal Yavuz Selim Ortaokulu’na yakın okullar arasında olan Cevizli Ortaokulu’nda 7, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde 7, Türk Kızılay’ı Kartal Anadolu Lisesi’nde 7 sınıf karantinaya alındı. Alınmayan önlemler nedeniyle çocuklarımızın eğitim hakkı, sağlığı, biz velilerin, öğretmenlerin sağlığı risk altında.

Karantinaya alınan sınıflardaki öğrenciler yeniden uzaktan eğitime geçiyor. Öğrencilerin sınavları ve ölçme-değerlendirmeleri ile ilgili yeni bir planlamaya ihtiyaç var. Ama bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da sorun yokmuş gibi davranıyor. Bu konuda acilen bir planlama yapılması zorunluluktur."

'YETERLİ TEMİZLİK GÖREVLİSİ YOK'

"Salgın okullarda yayılıyor ancak salgın yönetimi yeni durumlara göre değişmiyor. Ortada bir salgın yönetimi değil algı yönetimi var. Yalnızca Edirne merkezde en az 44 sınıf karantinaya alındı. Edirne 75. Yıl İlkokulu’nda 13 öğrenciye yapılan test sonucunda 10 öğrenciye pozitif tanısı konuldu. Yine yalnızca Erzincan Merkez’de en az 55 sınıf karantinada… 40 tane okul tadilatta."

Ayrıca okulda personel eksikliği olduğunu da vurgulayan veliler, açıklamada "TYP kapsamında her yıl 300’ün üzerinde yardımcı personel alınmasına rağmen bu yıl sadece 150 yardımcı personel alındı. Yeterli temizlik görevlisi yok, okullarda hijyen, havalandırma sistemi yok. Yeterli ek derslik hazırlanmadı, yeterli öğretmen ataması yapılmadı. Fiziki mesafenin sağlanmasına yönelik ısrarla gerekli önlemler alınmıyor. Ders sürelerinin azaltılması, sınıfların seyreltilmesi konusunda adım atılmadı, bağlayıcı kararlar alınmadı. Bu şartlarda yaşamın her alanında olduğu gibi okullarda da salgın yayılımı artıyor, sınıflar karantinaya alınıyor." ifadelerine yer verdi.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

"Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha uyarıyoruz. Sınıfların acil seyreltilmesi sağlanmalıdır Okullarda hızlı uygulanabilecek PCR testleri bulunmalıdır. Acilen ek derslik sağlanmalı, ataması yapılan 15 bin öğretmen bir an önce göreve başlatılmalı, yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır. Okullarda yeterli yardımcı personel görevlendirilmelidir. Ders süreleri azaltılmalıdır. Tüm öğrenciler için ücretsiz yemek ve ücretsiz su sağlanmalıdır. Okul başarı puanı uygulaması bu sene olmamalıdır. Karantinaya alınan öğrencilerin ölçme-değerlendirmelerinde düzenleme yapılmalıdır. Salgın yönetimi ile ilgili okullarda velilerin de bulunduğu koordinasyon kurulları oluşturulmalıdır. Karantinaya alınan öğrencilerden uzaktan eğitime erişimi olmayanlara ücretsiz cihaz ve internet desteği sağlanmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN