Öğretmen alımı ataması ne zaman yapılacak? MEB 2020 öğretmen ataması tarihi açıklandı mı?

Öğretmen alımı ataması ne zaman yapılacak? MEB 2020 öğretmen ataması tarihi açıklandı mı?

MEB'den öğretmen atamaları ile ilgili "Görüşmeler sürüyor" açıklaması geldi. Binlerce öğretmen adayı atamaların gerçekleşmesini bekliyor. Peki öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Kaç bin öğretmen atanacak? İşte detaylar...

Binlerce öğretmen adayı atamaların yapılmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat 2020 Öğretmen Atamalarıyla ilgili kararlılıkla görüşme yaptığını söyledi.  Öğretmen adayları ‘en az 60 bin atama’ beklediklerini belirtiyor.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, “Değerli arkadaşlar, sadece şunu söyleyebilirim. Atama sayısının beklentileri karşılayabilecek düzeyde olması için Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un görüşmeleri kararlılıkla devam etmektedir” dedi. 

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 öğretmen atamaları 2020 yılında şubat ayında gerçekleşecek.

BAKAN SELÇUK’TAN ATAMA AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında, “Bizim 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz” dedi.

Selçuk açıklamasında, “İlçe düzeyinde 900’den fazla öğretmen destek noktası kuruyoruz. İl ve ilçe düzeyinde destek noktaları vasıtasıyla, Türkiye’nin öğretmen eğitiminin, okullarındaki, sınıflarındaki her türlü iş ve işlemin nasıl geliştirileceğine dair ortak bir fikir, düşünce ve eylem alanı oluşturuyoruz” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN