Öğretmenlere 1325 TL kırtasiye parası yattı mı, ne zaman yatacak?

Öğretmenlere 1325 TL kırtasiye parası yattı mı, ne zaman yatacak?

2022 - 2023 eğitim öğretim döneminin başlamasının üzerinden çok zaman geçmesi üzerine eğitim ödeneklerinin henüz yatmaması araştırmalara neden oldu. Her yıl toplu sözleşme ile gerçekleşen öğretim yılına hazırlık durumlarında 12 Eylül tarihinde hesaplara yatırılması bekleniyor. Bunun üzerine eğitim ödenekleri neden yatmadı, ne zaman yatacak? sorusuna yanıt aranmaktadır. İşte, eğitim ödeneklerine dair detaylar haberimizde

Son günlerde gündemde olan eğitim ödeneklerinin yatmaması öğretmenleri ayağa kaldırdı. 12 Eylül 2022 tarihinde hesaplarda olması gereken eğitim ödeneklerinin hala yatırılmaması üzerine araştırmalar sıklık kazandı. Öğretmenlere 1325 kırtasiye parası yattı mı, ne zaman yatacak?

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

MEB tarafından yayınlana yazı da 2022 - 2023 eğitim yılları içerisinde 6. Dönem Toplu Sözleşme içeriğinde eğitim öğretim ve bilim hizmet kolları dahilince ödenecek olan ödenek 2022 yılı verilerine göre 1325 TL olarak belirlenirken 2023 yılında ise 1400 TL olduğu açıklandı.

Eğitim ödenekleri

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Eylül ayı içerisinde hesaplara yatması beklenen eğitim ödeneğinde hakkında MEB tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı. Toplu sözleşme ile 2022 yılı için belirlenen öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 12 Eylül 2022 tarihinden sonra ödeneceği belirtildi.

EĞİTİM ÖDENEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinden 32.maddesi gereğince hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri dahil edilen öğretmen kadrosunda fiilen çalışma hayatı devam edenler yer almaktadır. Hazırlık ödeneğinden yararlananların dışında memur gibi devlet memur çalışanları da ödenekten faydalanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN