OHAL Komisyonu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı

OHAL Komisyonu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Komisyon, önümüzdeki bir boyunca 6 binden fazla başvuru üzerinde inceleme yapacak.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre bir yıl süreyle daha uzatıldı.

OHAL kapsamında doğrudan Kanun Hükmünde Kararnameler ile tesis edilen; kamu görevinden çıkarma, yurt dışı öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, emekli personelin rütbelerinin alınması ile kurum ve kuruluşların kapatılması ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlamak üzere 23 Ocak 2017’de kurulmuştu.

2017'DE GÖREVE BAŞLADI

Komisyon, 22 Mayıs 2017’de göreve başlamıştı. Komisyonun görev süresi iki yıl olarak belirlenmişti. Görev süresi, ilk iki yılın dolmasının ardından iki kere daha uzatılmıştı.

Komisyon, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 126 bin 783 başvurudan 16 bin 60’ını kabul etti, 104 bin 643’ünü ise reddetti. 6 bin 80 başvuruya ilişkin inceleme süreci devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN