Oktar sistematik karalamayla çalışmış

Oktar sistematik karalamayla çalışmış

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede örgütün kendilerine muhalif olan kişileri karalama yöntemiyle hedef aldığı ve bu şekilde yıldırmaya çalıştığı belirtildi. Örgütün ayrıca gözaltı halinde şablon soru ve yanıtlar hazırladığı da kaydedildi.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen operasyonun ardından soruşturma da geçtiğimiz hafta tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 171’i tutuklu 226 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede sadece Oktar’a yöneltilen suçlamalardan da 870 yıl hapis cezası istendi. Dün ise İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede, örgütün kendilerine muhalif olan bazı kişilerin iş yerine, komşularına ve çevresine posta veya elektronik ortamda olumsuz bilgi ve fotoğraflar gönderdiği belirtildi. Bu şekilde de hedef alınan kişilerin hayatlarının alt üst edilmek istendiği aktarıldı. Örgütün bundaki amacının da, kamu görevlisi ya da diğer kişileri yıldırmak olduğu kaydedildi. 

İddianamede örgütün ‘hukuk grubu’na da dikkat çekildi ve ele geçirilen bir dokümanın içeriğine yer verildi. Dokümanda da “muhtemel operasyon’’ kapsamında alınacak ifadelere yönelik soru ve yanıtlar bulunuyor. Bunlar içerisinde “Geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?” sorusuna “Annem para veriyor” cevabı veriliyor. “Oktar ve beraberindekiler size baskı, zorlama, tehdit, şantaj uyguladı mı?” sorusuna “Hayır” yanıtı veriliyor. “Oktar ile nasıl tanıştınız?” sorusuna da “Kitaplarını okur, yayınlarını takip ederim, İstanbul’a geldiğimde kendisini ziyaret ettim, tanıştım” deniliyor. Örgüt ayrıca kendilerine yönelik davalarda da hakimlerle rüşvet pazarlığı yapıldığı şeklinde akıl almaz ithamlar da ortaya atıyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN