Oktay Saral kimdir? İşte Oktay Saral’ın biyografisi…

Oktay Saral kimdir? İşte Oktay Saral’ın biyografisi…

Google arama trendlerinde en tepelere çıkan sorulardan biri de ‘Oktay Saral kimdir?’ oldu. AK Parti’de birçok görev aldıktan sonra son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş Danışmanlığına getirilen Oktay Saral’ın biyografisi merak ediliyor. Aslen Trabzonlu olan Saral’ın asıl mesleği inşaat mühendisliği… Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

AK Parti’de uzun dönem görev almasının ardından en son Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı olarak görevlendirilen Oktay Saral ismi, aranan kelimeler listesinde en üst sıralara kadar yükselince, ‘Oktay Saray kimdir?’ sorusuna da yanıt aranmaya başlandı. 1967’de doğan Saral, daha önce amatör kümede futbol da oynadı. İşte usta siyasetçinin biyografisi..

OKTAY SARAL KİMDİR?

18 Mart 1967 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelen Oktay Saral’ın babasının adı Mehmet, annesinin adı Emine'dir. İnşaat Mühendisi; Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitiren Saral, serbest inşaat mühendisliği yaptı. Beş sene boyunca 1. Amatör Kümede futbol oynayan Saral, 1999’da Of Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini 2011’e ek devam ettirdi. Ofspor Kulübü Başkanlığı, Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı, Kızılay Of Şube Başkanlığı görevlerinde de bulunan Oktay Saral, 12 Haziran 2011’de yapılan 24. dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili olarak seçildi ve Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

19-07/12/oktay_saral_cumhurbaskani_erdogana_danisman_oldu_h4268.jpg

CUMHURBAŞKANI BAŞ DANIŞMANI OLDU

Aynı anda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyeliği de yapan Saral, TBMM Arabistan dostluk grubu saymanlığı görevini de sürdürdü. 6 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 13. sırada aday gösterilen Saral, Meclis’e giremedi. O dönem 12. sıradaki gazeteci Markar Eseyan Meclis'e girmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanı olarak görev yapan Saral, iyi düzeyde İngilizce biliyor. Evli olan Saral’ın 3 çocuğu bulunuyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN