Oktay'dan AB'ye sondaj mesajı: Yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok

Oktay'dan AB'ye sondaj mesajı: Yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok

Fatih sondaj gemisinin Karpaz Burnu'nda yeni faaliyetlerine başladığını duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcı Oktay "Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanan yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok" dedi.

Fatih sondaj gemisinin Karpaz Burnu'nda yeni faaliyetlerine başladığını duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay "Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanan yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok" dedi. 

Oktay, KKTC'nin kuruluşunun 36. yıl dönümü dolayısıyla Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törene katıldı. Oktay, Akdeniz Havzası'nın Suriye'de yaşanan insani kriz ve göçmen trajedilerinin yanı sıra, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikler ile de karşı karşıya olduğunu anımsattı.

AB'YE SERT SÖZLER

Türkiye olarak Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarının adaya barışın ve istikrarın gelmesi için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini en başından beri savunduklarının altını çizen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Adanın tek sahibi olduğu yanılsamasıyla yaşayan Rum tarafı, Avrupa Birliği üyeliğini suistimal ederek Türk tarafını zor durumda bırakacağını, caydırabileceğini sanmaktadır. Hidrokarbon kaynakları meselesinde meşru çıkarlarımızdan en küçük bir taviz vermeyeceğiz. Hamdolsun, sahip olduğumuz imkan ve kabiliyetlerle bugün dünden çok daha güçlüyüz; yarın da bugünden daha güçlü olacağız. Bu konudaki kararlılığımızı, diplomatik girişimlerimiz yanında, askeri gücümüzle ve enerji politikalarımızla da gösteriyoruz.

"KAZANAN HAKİKATTAN YANA OLAN TÜRK MİLLETİ OLACAKTIR"

Doğu Akdeniz'de Yavuz sondaj gemimiz ülkemizin kıta sahanlığında faaliyettedir. Fatih sondaj gemimiz kıta sahanlığımızdaki görevini tamamlamasının ardından dün Karpaz Burnu'nun güneyindeki yeni faaliyetine başladı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemimiz ise KKTC'nin Türkiye Petrollerine verdiği ruhsat sahalarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçtiğimiz ay güncellediğimiz Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nde de Doğu Akdeniz'de yürütülen faaliyetler konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamış durumdayız. Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerimiz bahane edilerek AB Dışişleri Bakanları tarafından onaylanan yaptırım taslağının hiçbir hükmü yok. Kim hangi tarafta saf tutarsa tutsun, kazanan hak ve hakikatten yana olan Türk milleti olacaktır."

LEFKOŞA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN