Okullarda kayıt ücreti var mı? Okul bağışları yasal mı? Bakandan son dakika uyarısı

Okullarda kayıt ücreti var mı? Okul bağışları yasal mı? Bakandan son dakika uyarısı

Son zamanlarda medyaya yansıyan ‘özel sınıf’ ve ‘bağış parası’ iddialarının ardından okul bağışlarının yasallığı sorgulanıyor. Çocuklarını okullara kayıt eden velilerin bazıları, okullarda kayıt ücreti ödemesiyle karşılaşıyor. Bakanın son dakika uyarısı haberimizde…

 

Okulların açılması için geri sayıma geçilirken, çocuklarını okullara kaydedecek velilerden bazılarının okullarda kayıt ücreti denilen bir ödemeyle karşılaştığı iddia ediliyor. Bunu duyanlar da, ‘Okul bağışları yasal mı?’ sorusunu soruyor. Peki gerçekten de okullarda kayıt ücreti var mı? İşte o yöndeki son dakika açıklamaları…

OKULLARDA KAYT PARASI ZORUNLU MU?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayın programında okullarda talep edilen kayıt ücretleri konusuna açıklık getirdi. Kamuoyunda tartışılan bağış parası ve özel sınıf haberleriyle alakalı soruşturmaların tamamlandığı bilgisini paylaşan Selçuk, görevden almaların sürdüğünü bildirerek; Velinin, ‘Para vermek istemiyorum’ demesine karşın kayıt yaptırılmıyorsa, bu en başta bizim sorunumuzdur ve gereğini yaparız’ açıklamasında bulundu. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış taleplerinin olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, kayıt parasının mevzuata aykırı bir şey olduğunu vurgulayarak, velilerin ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvuru yapabileceğini açıkladı.

19-09/05/ziya-selcuk.jpg

TATİLLER NASIL OLACAK?

Eğitimde iki tatil dönemleri ile ilgili de konuşan Bakan Selçuk, ‘Bu, kalıcı bir sistemdir. Yazın okullar tatil olduğunda veliler çalışırken çocuk nasıl boşta kalıyorsa dönem içinde de aynı olacak. Öğretmenlerin eğitiminin verimliliği konusunda yapılan bazı akademik çalışmalar bulunuyor. Çocukların ara ara dinlenmesi motivasyonu artırıyor. Her bir okulun fiziksel, sosyal imkânlar, ücretli, kadrolu öğretmen oranı ve benzeri konularda imkanlarına bakıp o imkanlara göre öğrenci başına o okula fayda sağlama matrisi oluşturduk. Veli için 180 iş günü değişmedikçe büyük bir değişim yok. Diyoruz ki çocuklarımız bu tatilde şunları şunları yapabilir. Çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi için bu tatili fırsat bilmek istiyoruz.

 DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN