Operasyonu sindiremediler: Türkiye yüzünden terör güçlenebilir

Operasyonu sindiremediler: Türkiye yüzünden terör güçlenebilir

Suriye'nin kuzeyinin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenmesine Avrupa'dan gelen tepkiler devam ediyor. Avusturya Parlamento Başkanı Wolfgang Sobotka, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonunun, terörün güçlenmesi ve Avrupa’ya yeni sığınmacı akışı tehdidini taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör koridorunu bertaraf edip güvenli bölge oluşturmak için başlattığı operasyonun yankıları sürüyor. Avusturyalı milletvekillerine konuşan Sobotka, Ortadoğu ve Körfez bölgesinde güvenlikle ilgili kritik durumun geliştiği konusunda uyarıda bulundu.

Sobotka, “Türkiye’nin Suriye’ye son müdahalesine gelince, orada yaşananlar bizim için sonuçsuz kalmayacak. Bunlar, terörde ve yeni silahlı çatışmalarda olası artış ve yeni sığınmacı akışları” dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN