Ordu'da Tarım Kredi ve zincir market kıyası: Çoğunda indirim yok, kiminin fiyatı artmış

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’da Tarım Kredi Kooperatifi marketiyle zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarını kıyaslayarak Tarım Kredi'deki birçok üründe indirim olmadığı gibi bazılarında bir önceki fiyatlarına göre daha fazla yükseklik söz konusu olduğunu söyledi. Adıgüzel, birkaç kalemde ise çok cüzi indirim yapıldığını ifade etti. Tarım Kredi Kooperatifi marketine alışveriş yapmak için gelen bir vatandaş ise "Koca Cumhurbaşkanı bize yalan söylemiş. Böyle bir şey olamaz, ayıp" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki temel ürünlerde bugünden itibaren yüzde 30'luk bir indirim yapıldığının duyurulmasının ardından CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu’da Tarım Kredi Kooperatifi marketiyle zincir marketlerdeki ürünlerin fiyatlarını kıyasladı. Adıgüzel, birçok üründe indirim olmadığını, bazılarında da çok cüzi indirim yapıldığını, hatta bazılarında fiyatın daha da yükseldiğini söyledi.

Adıgüzel şöyle konuştu:

"Tarım Kredi’deki fiyatları 30 üründe düşüreceğini söyledi bir talimatla. Bizde hakikatten böyle mi acaba diye Ordu’da bir Tarım Kredi Kooperatifi marketinin içerisinde araştırma yaptık, temel ürünlerde fiyatları çıkarttık. Hemen 30 metre arkasında, 50 metre karşısındaki marketlerle de kıyasladık. Sütün Tarım Kredi Marketinde litresi 14,90 TL, hemen 30 metre karşıdaki markette 12,25 TL. Unun kilosu Tarım Kredi’de 11,23 TL, karşıda 10,30 TL. Sıvı yağın litresi Tarım Kredi’de 33,50 TL karşıdaki markette 29,40 TL. Rize turist çayının kilosu Tarım Kredi’de 81,80 TL, hemen yanındaki markette 73,50 TL. Tiryaki çay kilosu Tarım Kredi’de 78,80 TL, karşıdaki markette 72,50 TL. Çayın daha ucuz olacağı söyleniyor, Tarım Kredi’de önceki fiyatından da fazla. Yumurtanın adedi Tarım Kredi’de 2,29 TL’ye geliyor hemen yanındaki markette 1,75 TL. Tuvalet kağıdında da hiçbir indirim yok.

'BAZI ÜRÜNLERİN FİYATI ARTMIŞ'

Aslında birçok üründe indirim olmadığı gibi bazılarında bir önceki bildiğimiz fiyatlara göre daha fazla yükseklik söz konusu. Birkaç kalemde çok cüzi bir indirim yapılmış. 90 kuruş, 1,5 TL gibi birkaç kalemde oraya etiketlerle yazılmış sanki indirim var gibi bu iki-üç kalemi geçmiyor. Ama büyük kalemlerde, temel gıdaların hepsinde fiyatlar ya aynı ya da daha fazla. Fiyatları yandaki diğer zincir marketlerle kıyaslayınca inanılmaz bir fark var. Hala daha Tarım Kredi yüksek.

'CUMHURBAŞKANININ TALİMATIYLA FİYATLAR İNMİYOR'

Sayın Cumhurbaşkanının talimatıyla fiyatlar inmiyor. Böyle bir talimatla işler yürümüyor. Balıklı Rum Hastanesi’ndeki yangını bile cumhurbaşkanının talimatıyla söndüren bir zihniyet var. Herhalde bütün fiyatları da kendilerinin sebep olduğu enflasyonun yarattığı yüksek zamları da bir talimatla indirebileceklerini zannediyorlar ama gerçek böyle değil. Gerçekten fiyatları düşürmek istiyor musunuz? Gerçekten hayat pahalılığını yok etmek istiyor musunuz? Gerçekten insanların temel gıdaya erişimini sağlamak istiyor musunuz? Lütfen bırakın gidin. En güzel yapacağınız iş bırakıp gitmek olur. Bu işin sebebi sizsiniz, sebebi olanlar çözüm üretemezler bu kadar basit.”

'KOCA CUMHURBAŞKANI BİZE YALAN SÖYLEMİŞ'

Tarım Kredi Kooperatifi marketine alışveriş yapmak için gelen bir vatandaş ise Adıgüzel’e, “Koca Cumhurbaşkanı bize yalan söylemiş. Böyle bir şey olamaz, ayıp. O bile bize yalan söylemiş hiçbir şey yok. Yağ yok, tavuk yok” sözleriyle dert yandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN