ÖSYM AİS giriş kaydı nasıl yapılır? ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS): şifre alma ve yenileme ekranı

ÖSYM AİS giriş kaydı nasıl yapılır? ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS): şifre alma ve yenileme ekranı

ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlara katılmak, girilen sınavların sonuçlarını öğrenebilmek için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) kullanılır. Sisteme giriş yapabilmek için T.C kimlik numarasının yanı sıra elinizde bir şifre olması gerekir. Peki, ÖSYM AİS giriş kaydı nasıl yapılır? ÖSYM AİS şifresi nereden, nasıl alınır? İşte, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS): şifre alma ve yenileme ekranı..

'ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) giriş nasıl yapılır?' 'ÖSYM AİS şifresi nereden, nasıl alınır?'' soruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) girş yaparak sınavları hakkında bilgi almak isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. Bilindiği üzere ÖSYM'nin sınav başvuru işlemleri, sınav sonuçları, ve girilen sınavın cevap anahtarlarına ulaşım gibi tüm işlemler Aday İşlemleri Sistemi'nden (AİS) gerçekleştiriliyor. Sisteme giriş yapabilmek için TC kimlik numarasının yanı sıra ellerinden bir de şifre olması isteniyor. AİS giriş şifresini bilen adaylar, daha sonra şifrelerini isredikleri takdirde değiştirebiliyorlar. Son zamanlarda ÖSYM'nin sınav takviminin yoğunluğundan dolayı adaylar sıkça 'ÖSYM AİS giriş kaydı nasıl yapılır?''ÖSYM AİS şifresi nereden, nasıl alınır?' sorularına yanıt arıyorlar. İşte bu soruların yanıtı..

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS): şifre alma ve yenileme ekranı

ÖSYM AİS şifresi nereden, nasıl alınır?

ÖSYM'nin düzenlediği sınavlar için sisteme daha önceden tanımlanmış olan adaylara Başvuru Merkezleri'nden gerçekleştirilen başvuru işlemlerinde kendilerine internet erişim şifresini ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, aday sisteme ilk giriş yaptığı sırada aday tarafından bizzat değiştirilebilir. Kriptolu olarak tanımlanan şifreler gerye dönüşümsüz olarak ÖSYM'nin kendi sisteminde tutulur.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifresini ilk kez alacak olan adaylar kimliği ile birlikte herhangi bir ÖSYM başvuru merkezine müracaat etmeleri yeterlidir. Adaya AİS şifresi, yapılan kısa başvuru işleminin ardından kapalı zarf içerisinde teslim edilir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) e-Devlet şifresi ile de giriş yapabilirsiniz. Bununla ilgili yapmanız gereken işlemler sırasıyla:

- ais.osym.gov.tr web sitesine giriş yapın,

- Ekranın sağ üst köşesinde yer alan 'e-Devlet ile Kayıt Ol' butonuna tıklayın,

- Yönlendirilen sayfaya T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifresini yazın,

- Giriş yap butonuna basarak kimlik bilgilerinizi doğrulayın.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS): şifre alma ve yenileme ekranı

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS girişini yapmak, şifre almak ve yenilemek için de basit bir kaç işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor.

ÖSYM AİS sistemine girişlerde kullandığınız şifreyi unutmanız halinde şifreyi yenilemeniz ya da sıfırlayarak yeni bir şifre oluşturmanız gerekiyor. Bununla ilgili olarak ise ilk önce ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası olan 'https://ais.osym.gov.tr/yetki/giris' adresine giriş yapmalısınız. Daha sonra karşınıza açılan sayfada yer alan bölüme T.C. kimlik numarasını ve ekranda görülen güvenlik numarasınız eksiksiz ve tam olarak giriniz.

Güvenlik sorusuna geldiğiniz aşamada şifrenizi oluşturduğunuz sırada yanıtladığınız cevabın girişini yapmanız gerekiyor. Bu cevabı da eksiksiz olarak girdiğiniz takdirde şifrenizi yenileme işlemini başarıyla tamamlamış olursunuz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN