Otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü ile yardımcısı görevden alındı

Otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü ile yardımcısı görevden alındı

Aksaray'da otizmli çocukların yuhalandığı okulun müdürü ile yardımcısı görevden alındı. Otizmli çocuklara ayrımcılık soruşturması kapsamında görevden alınan okul yöneticileri hakkında MEB'den "Süreçte sorumluluğu görülen Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bakanlık maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda yöneticilik görevinden alınmıştır" açıklaması yaptı.

Aksaray'da otizmli çocukların yuhalandığı Mehmetçik İlkokulu'nun müdürü ile yardımcısı görevden alındı.

Otizmli çocuklara ayrımcılık soruşturması kapsamında görevden alınan okul yöneticileri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "Süreçte sorumluluğu görülen Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bakanlık maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda yöneticilik görevinden alınmıştır" açıklaması yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Aksaray’da bir okulumuzda yaşanan hadise sonrası başlatılan inceleme ve soruşturma hassasiyetle devam etmekte olup, süreçte sorumluluğu görülen Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Bakanlık maarif müfettişlerinin teklifi doğrultusunda yöneticilik görevinden alınmıştır.

NE OLMUŞTU?

Aksaray'ın Merkez ilçesinde bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velileri, otizmli çocukları yuhalamıştı. Velilerin, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürülmüştü.

Skandal protestoya sosyal medyadan tepki gösterilmiş, Anadolu Otizm Federasyonu'ndan MEB'in harekete geçmesi çağrı yapılmıştı. Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) Twitter hesabından "Eğitim hakkının engellenmesi keyfi kararlara bağlı değildir" paylaşımı yapmıştı. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği de Twitter hesabından "Otizmli bireylerin eğitim sorunlarını kördüğüm noktasına getirip okul müdürleri, veliler derken bir de yetmiş gibi bir muhtarların insiyatifine bırakan MEB'den bir açıklama bekliyoruz" çağrısında bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN