Oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar?

Oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar?

Oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyecek? 31 Mart seçimlerinde herhangi bir sebeple oy kullanmayacak olan ya da oy kullanmak istemeyenler için bir ceza da bulunuyor. Peki 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar? Ceza nereye ve nasıl ödeniyor? İşte seçimlerde oy kullanmamanın cezası...

2019 seçimlerinde oy kullanmayanlar ne kadar ceza ödeyeceğinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Siyasi partilerin ve adayların seçim çalışmaları tam hızla devam ederken bazı seçmenler tercihini hiç sandık başına gitmemekten ve oy kullanmamaktan yana kullanacak. Peki 31 Mart seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar? Oy kullanmayan seçmenler cezaları nereye ve nasıl yatırıyor? İşte
31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala vatandaşların merak ettiği oy kullanmamanın cezası ve detayları...

19-03/26/secim-31-mart.jpg

2019 SEÇİMLERİNDE OY KULLANMAMANIN CEZASI NE KADAR? 

YSK yurt içinde 57 milyon 78 bin 461 kişinin oy kullanacağını söylerken tahmini sandık sayısını 194 bin 715 olarak açıkladı. Bir vatandaşın, seçme hakkını kullanması zorunludur, YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası YSK tarafından belirlenir. 

2017 yılı Referandum seçimlerinde YSK tarafından belirlenen 22 TL tutar bir önceki 1 Kasım Pazar 2015 seçimlerinde de 22 TL olarak belirlenmişti.

31 Mart seçimlerine ilişkin oy kullanmama cezası miktarı henüz belli değil. Yani vatandaşların oy kullanmamaları durumunda kaç TL ödeyecekleri netleşmedi.

Miktar belli olduktan sonra 31 Mart seçimlerinde oy kullanmamış bireylerinin tespiti ile beraber kişilere gelen ceza ücreti, Maliye Bakanlığı'nda ödenecektir. Kişi, kendisine gelen ceza tebligatı ile beraber PTT ya da Maliye Bakanlığı gişelerinden cezasını ödeyebilir.

19-03/26/31-mart-secimleri.jpg

YSK SEÇMEN SORGULAMA EKRANI

31 Mart 2019’da gerçekleştirlecek seçimler için yurtiçi seçmen sorgulama yapmak için https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz. E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki link sizi ilgili sayfaya yönlendirecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN