Özel güvenlik sınav sonucu nereden, nasıl öğrenilir? ÖGS sonucu sorgulama

Özel güvenlik sınav sonucu nereden, nasıl öğrenilir? ÖGS sonucu sorgulama

Özel Güvenlik sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyor. Peki, Özel Güvenlik sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Özel Güvenlik sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını EGM resmi internet sitesine T.C kimlik numaralarıyla giriş yaptıktan sonra kolaylıkla öğrenebilirler.

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Özel güvenlik sınavlarının sonucu sınav tarihinden 2 hafta sonra Cuma gününde açıklanıyor. Sınav sonucu sorgulama ekranında yer alan sonuçlar eski sınavlara ait sonuçlardır. Son sınavın sonuçları açıklandığında sistem güncellenerek yeni sınav sonucu bilgileri paylaşılmaktadır.

ÖZEL GÜVENLİK SINAVI SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Sınavda çıkan sorular sınavdan üç gün sonra açıklanıyor.

PUANLAMA SİSTEMİ NEYE GÖRE YAPILIYOR?

Özel güvenlik sınavları silahlı ve silahsız olmak üzere 2 ayrı şekilde yapılır.

Silahsız özel güvenlik sınavına girenlerin, 100 sorudan oluşan sınavdan 60 ve üstü doğru yapmaları gerekiyor. Sınavdaki tüm sorular 1 puandır.

Silahlı sınava girenlerin de, yüz sorudan oluşan temel eğitim sınavı + 25 sorudan oluşan silah bilgisi sınavı + silah atışı sınavından toplamda 120 puan almaları gerekiyor. Temel sınavdan ise minimum 50 puan alanlar sınavda başarılı sayılıyor.

 özel güvenlik sınav sonuçları

SINAVI KAZANANLAR KİMLİKLERİNİ NASIL ALACAK?

Sınavı kazananlar özel güvenlik kimlik kartı ile sertifikayı almaya hak kazanıyor. Kimlik kartı için gerekli belgeler hazırlandıktan sonra ilgili yerden randevu alarak evraklarınızı emniyete götürmelisiniz. Evrak tesliminden sonra kimlik teslimi iki ay sürmektedir.

SINAVDA BAŞARISIZ OLANLARIN SINAV HAKKI BİTİYOR MU?

Özel güvenlik sınavına girenlerin dört defa kalma hakkı vardır. Her sınav iki ayda bir tekrarlanmaktadır. Ancak bu dört sınavda da başarısız olanların tekrardan özel güvenlik kursuna giderek eğitim alması gerekiyor.

ÖZEL GÜVENLİK SINAVINA NASIL HAZIRLANILIR?

Sınava gireceklerin sık sık çıkmış soruları çözmesi gerekiyor. Sınavda çıkan konularla ilgili dersler kurslarda verilmektedir. Ancak sınavda başarılı olmak isteyen adayların çıkmış soruları çalışmasında fayda var.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN