Özhaseki: Şehirlerimiz depreme hazırlıklı değil

Özhaseki: Şehirlerimiz depreme hazırlıklı değil

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu kaydeden AK Partili Özhaseki, "Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 deprem oldu. Ölen insan sayımız da 81 bin 630. Topraklarımızın yüzde 66’sı deprem bölgesinde. Nüfuzumuzun yüzde 71’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Böyle bir ülkeyiz ama şehirlerimiz depreme hazırlıklı değil" dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun’da yapıldı. Yerel Yönetimler Toplantılarının sonuncusu olan bu toplantıda geçmişten bu zamana kadar yapılan mimari ve şehir düzenlemeleri konuşuldu. 

Türkiye’deki şehirleşmenin Cumhuriyet döneminden 1994 yılına kadar düzensiz göçler ve bazı siyasal sebepler yüzünden tam gerçekleşmediğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Eskiden şehirlere doğru gelen gözlere hazırlıksız yakalandık. Şehirlerimizin etrafı çepeçevre gecekondularla doldu. 2000’li yıllara doğru geldiğimizde karşımızda tablo; sağlıksız şehirlere sahibiz" diyerek şöyle devam etti:

"Deprem ülkesiyiz. Son 100 yılda 6 ve üzerinde tam 56 tane deprem oldu. Ölen insan sayımız da 81 bin 630. Topraklarımızın yüzde 66’sı deprem bölgesinde. Nüfuzumuzun yüzde 71’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Böyle bir ülkeyiz ama şehirlerimiz depreme hazırlıklı değil. Kimliksiz şehirlere sahibiz. Hangi şehre gittiğimizde, ‘Bu bizim insanımızı yansıtıyor’ diyebiliriz ki? Nihayetinde şehirler bizim aynamızdır. Bizim örfümüzü, adetimizi, inanış biçimimizi, kendi içimizdeki ilişki biçimimizi dışarıya yansıttığımız biçimlenmiş formlardır bunlar. Hangi şehir bize benziyor ki? Hangi şehir bizi yansıtıyor ki?"

SAMSUN/DHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN