PA son dakika olarak duyurdu: Bekçi mülakata yerleri açıklandı

PA son dakika olarak duyurdu: Bekçi mülakata yerleri açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığının internet adresinden bekçilik sözlü mülakat yerleri erişime açıldı. Bekçi olmak için fiziki mülakatlardan başarılı olanların gireceği bekçilik sözlü mülakat yerlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

 

Mahalle bekçisi olmak isteyenlerin gireceği sözlü mülakat yerleri https://www.pa.edu.tr adresinden ya da e-Devlet kapısı aracılığıyla paylaşıldı. Sınavda genel kültür sorularına yanıt verecek olan adaylar, sözlü sınavdan başarılı olmak için ter dökecek. Gelişmeler haberimizde…

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar, sözlü sınavına katılacakları sınav merkezlerini e-Devlet kapısı şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile www.pa.edu.tr internet sitesinden sorgulayarak öğrenebilir. İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar sözlü sınavına girecektirler.

Sınav Merkezlerine gidecek olan adaylar, girişte yanlarında ses ve görüntü kayıt cihazı, cep telefonu ya da benzeri elektronik eşya bulunduramayacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV HAKKINDA

Bekçilik sözlü sınavı sırasında adaylara, genel kültür konularından derlenen soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu ile ilgili düşünmesi ve sunum yapması için yeterli zaman verilecek. Konu ile alakalı olarak komisyonlar tarafından adaya haricen sorular da yöneltilecek.

19-09/27/bekcii.jpg

Adaylar;

a) Kendisinden istenileni kavraması,
b) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
c) İfade etme yeteneği,
ç) Özgüveni,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

PUANLAMA

Adayların başarı sıralamasına esas giriş puanı; yazılı sınav puanının yüzde 25’i, fiziki yeterlilik sınav puanının yüzde 25’i ve sözlü sınav puanının yüzde 50’sinin toplamı olarak hesaplanacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN