Pandemi kadınları vurdu! Zarar 800 milyar dolar

Pandemi kadınları vurdu! Zarar 800 milyar dolar

Yardım kuruluşu Oxfam International'ın raporuna göre, Kovid-19 pandemisinde dünya genelindeki kadınlar 800 milyar doların üzerine gelir kaybı yaşadı.

Yardım kuruluşu Oxfam International, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisindeki gelir kayıplarını incelediği raporunu yayımladı. Rapora göre, pandemi sırasında dünya çapında kadınlar 800 milyar doların üzerinde gelir kaybı yaşadı. Erkeklerin yaşadığı gelir kaybından daha fazla olan bu miktarın, 98 ülkenin toplam gayrısafi milli hasılasından ve Amerikan hükümetinin 2020'deki 721.5 milyar dolarlık savunma bütçesinden yüksek olduğuna dikkat çekildi.

GERÇEK MİKTAR DAHA YÜKSEK

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, raporda, pandemi sırasında milyonlarca kadının orantısız bir şekilde iş kaybına uğradığı, birçok kadının da eğitim ve çocuk bakımında virüs nedeniyle yaşanan sorunların yükünü sırtladığı belirtildi. Rapora göre, kadınlar küresel çapta en az 800 milyar dolar gelir kaybına uğradı. Raporda, gayrıresmi şekilde çalışan kadınlar hesaba katıldığında, gerçek miktarın çok daha yüksek olacağı da vurgulandı. Oxfam'ın verilerine göre, pandemi sırasında bir yılda çalışan kadınların yüzde 5'i, erkeklerin ise yüzde 3.9'yu işlerini kaybetti.

"KADINLARIN KAZANIMLARINA AĞIR DARBE"

Oxfam yöneticisi Gabriela Bucher "Covid-19 iş gücündeki kadınların son dönemdeki kazanımlarına ağır bir darbe vurdu" derken, "2020'den önce de bir eşitsizlik krizi yaşıyorduk ve bu şimdi patladı. Bunun sebebi, cinsiyetleri gözeterek politika belirlenmesine yeterli ilginin gösterilmemesi, kadınların bu krizle başa çıkmakta ve bizi bu noktaya getiren sistemsel başarısızlıkları göğüslemekte yalnız bırakılmalarıdır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN