Pedagojik formasyon başvurusu ne zaman? Pedagojik formasyon kimler alabilir?

Pedagojik formasyon başvurusu ne zaman? Pedagojik formasyon kimler alabilir?

2021 pedagojik formasyon başvuru tarihleri ekim ayı olarak belirlendi. Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimden sonra, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için düzenlenen pedagojik formasyon eğitimi, bu yıl güncellenerek yüksek lisans olarak verilecek. İşte, pedagojik formasyon hakkında bilgiler...

'Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın yeniden başlatılacağını açıklayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapılan 'Eğitim İşbirliği Protokolü' çerçevesinde yapılan pedagojik formasyon için başvuruları almaya başlayacak.

PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı, YÖK ile MEB arasında imzalanarak yürürlüğe girdi. Pedagojik formasyon başvuru işlemleri MEB'in yaptığı açıklamaya göre 2021 yılında ekim ayında alınacak.

Pedagojik formasyon eğitimi, bu yıl itibariyle yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans programı olarak verilecek. Pedagojik formasyon eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar atanma hakkını elde edecek.

KİMLER PEDAGOJİK FORMASYON ALIR?

Talim ve Terbiye Kurulu'nun (TTK) 20 Şubat 2014 tarihli ve 09 sayılı kararının ekinde yer alan yükseköğretim programlarından mezun olanlarla yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar pedagojik formasyon eğitimi alabilecek.

PEDAGOJİK FORMASYON ALAN BÖLÜMLER LİSTESİ

dsc-0117-scaled.jpg

PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR?

Akademik tanımların, öğrenmeye açık bireylerin algılayabileceği dilde, farklı şekillerde anlatılabilmesi için pedagojik formasyon eğitimi verilir.

Üniversitelerin fen-edebiyat fakültelerindeki herhangi bir bölümden alınmış eğitimden sonra, o bölüm mezunlarının öğretmenlik yapabilmesi için tasarlanmıştır. Sınıf yönetimi, öğretmenlik mesleğine giriş gibi derslerden oluşmaktadır.

Yükseköğretim Kurumu, 2010-2011 yılından itibaren bu öğretmenlik eğitimini Tezsiz Yüksek Lisans adı altından çıkarıp pedagojik formasyon eğitimi olarak değiştirmiştir. Eskiden ALES notuna göre sıralama yapılırken 2010-2011 yılından itibaren diploma not ortalamasına göre sıralama yapılmakta ve üniversiteler bu ortalamalara göre öğrenci almaktadırlar.

5 Nisan 2012 tarihinde alınan karar bu program kaldırılmış, gerekçe olarak ortaya çıkan öğretmen fazlası gösterilmiştir.

Pedagojik formasyon, pedagoji biliminde eğitim pedagojisi ile ilgili bilgilerin verilmesini kapsar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN