Pentagon, Türkiye açıklamasını 2'nci kez iptal etti

Pentagon, Türkiye açıklamasını 2'nci kez iptal etti

Pentagon, ABD ve NATO tehditlerine rağmen Türkiye'nin aldığı S-400'lerle ilgili 4 gün önce duyurduğu detaylı açıklama yapacağına dair basın toplantısını, 2'nci kez iptal etti. ABD'li gazeteci Paul Mcleary "Pentagon, programındaki S-400 ve Türkiye konulu basın toplantısını 2'nci kez iptal etti. İşler hiç iyi gitmiyor" dedi.

Pentagon, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olan basın toplantısını 2'nci kez iptal etti. İptal kararını sosyal medya hesabı üzerinden duyuran ABD'li gazeteci Paul Mcleary "İnanılmaz! Pentagon, programındaki S-400 ve Türkiye konulu basın toplantısını ikinci kez iptal etti. İşler hiç iyi gitmiyor" ifadelerini kullandı.

Pentagon, 12 Temmuz'da gazetecilere Türkiye'nin S-400'leri alması konusuyla ilgili bir basın toplantısı yapılacağını duyurmuş, önce ertelenen toplantı sonra ise iptal edilmişti.

 YAPTIRIMLAR 15 TEMMUZ'DAN SONRA

Öte yandan ABD'nin S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile ilgili Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını 15 Temmuz'dan sonra duyurmayı planladığı ileri sürüldü.

Bloomberg'in haberine göre, ABD yönetimi, 'ABD'nin darbe girişiminden sorumlu olduğu yönündeki spekülasyonların alevlenmesinden kaçınmak' için 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlamalarının geçmesini beklediği ifade edildi. Haberde ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinin Türkiye'ye yönelik yaptırım paketini netleştirdiği bilgisine de yer verildi.

TRUMP 12 KALEMDEN 5'İNİ SEÇMEK ZORUNDA

Yaptırım paketinin Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileri ile Milli Güvenlik Konseyi tarafından uzun görüşmeler sonucu belirlendiği, ABD Başkanı Trump tarafından imzalandıktan sonra duyurulacağı ifade edildi.

Bloomberg, S-400 teslimatının 'Orta Doğu'nun en büyük ekonomisinin' ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya getireceğinin kesin olduğunu ve ABD Başkanı Trump'ın yasa gereği 70 sayfalık CAATSA metninde listelenen 12 yaptırım kaleminden en az beşini seçmek zorunda olduğunu yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN