Petrol bulunan tarlasına 50 milyon dolar teklif aldı

Petrol bulunan tarlasına 50 milyon dolar teklif aldı

Manisa'da yaşayan çiftçi Mustafa Yüksel'in arazisinde çıkan yangın sonucunda petrole rastlanmıştı. Bulunan petrol rezervi TPAO'yu harekete geçirdi. Sondaj kuyusu için ilk kazmanın yılbaşında vurulacağı belirtilirken tarla sahibi Mustafa Yüksel, "Tarlama bir işadamı talip oldu. 50 milyon dolar teklifte bulundu" dedi.

Salihli'nin kırsal Yağbasan Mahallesi'nde geçtiğimiz 29 Mayıs'ta Mustafa Yüksel'e (40) ait zeytin tarlasında yangın çıkmıştı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkilileri yangın sonrası bu tarlada bulunan petrol için harekete geçti. Sondaj kuyusunun açılacağı yer tespit edilirken yetkililerin, bulunan petrolün Adana'dakinden daha kaliteli olduğunu belirttikleri ifade edildi. Rezerv tespitinin ardından 2023'te petrol çıkarmaya başlanabileceği de dile getirildi.

KENDİ KENDİNE SÖNDÜ

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri yangına suyla müdahale etti. Ancak ham petrolün yandığı alana su sıkılınca yangın daha da alevlendi. İtfaiye ekipleri otların tutuştuğu alanı söndürdü ancak ham petrol ile dolu olan çukurlar 1.5 saat boyunca yandıktan sonra kendi kendine söndü. Türkiye Petrolleri ekibi inceleme yapmak üzere olay yerinden bir numune aldı.

eeqwe.jpg

5 YIL RUHSAT VERİLDİ

TPAO tarafından alınan numune sonuçlarına göre sondajdan gelen siyah sıvının çok kaliteli petrol olduğu belirlendi. TPAO Genel Müdürlüğüne Manisa'daki 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

NUMUNE İNCELENECEK

Bütün bu gelişmeler yaşanırken tarla sahibi Mustafa Yüksel, "Birkaç gün önce TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nden geldiler. Rezerv tespiti için sondaj kuyusu açılacak noktayı belirlediler. Yılbaşına sondaj kuyusunu açıp çalışmalara başlayacaklar. Sondaj sırasında petrol oranına bakacaklar. Tarlamdaki petrol rezervinden ümitli olduklarını söylediler. Onlar için tekrar bir numune çıkardım. O numuneyi de inceleyecekler" diye konuştu.

ewrwerwe.jpg

'ADANA'DAN DAHA İYİ'

TPAO yetkililerinin Manisa'daki petrolün Adana'daki petrolden daha kaliteli olduğunu söylediğini belirten Yüksel, "Adana'daki biraz daha suluymuş. Buradaki petrol tam anlamıyla oluşmuş. Arazimin neresini kazarsanız kazın 200 metre derinlikten petrol çıkıyor. O yüzden orta kesimden çalışma yapacaklar" dedi.

50 MİLYON DOLAR TEKLİF ALDI

"Mahallemizden arazi satın almak isteyenler arttı" diyen Yüksel, "Benim tarlamı da almak isteyenler oldu. Tarlama bir işadamı talip oldu. 50 milyon dolar teklifte bulundu. Petrol garantisi vermemi istedi. TPAO yetkililerinin rezerv tespit çalışması tamamlandıktan sonra işadamı ile anlaşmak için yeniden oturup konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Tarlasında petrol bulunan Mustafa Yüksel'in de başına talih kuşu konmuş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN