Pist muamması

Pist muamması

Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımda bir hafta geride kalırken projeye ilişkin belirsizlik sürüyor. Başta bir pistin açık kalacağı açıklandı ancak eleştiriler sonrası Erdoğan’ın “Pistler belki de kalacak” çıkışı soru işaretlerini büyüttü. Savaşta, afette stratejik önem taşıyan pistlere daha proje netleşmeden alelacele kepçe vurulmasının sebebi hâlâ anlaşılamadı.

2019’da taşınan Atatürk Havalimanı’na ilk kepçe pandemi hastanesiyle vuruldu. Yeni havalimanı kara kışta kilitlenirken faal kalan AHL’ye son müdahale Millet Bahçesi projesiyle yapıldı. İYİ Partili Ali Kıdık’ın duyurmasının ardından bir haftalık yıkım sürecinde çeşitli iddialar gündeme geldi. İGA eski
CEO’su Hüseyin Keskin’in “İhale şartnamesine göre Avrupa yakasında başka havalimanı olmaması gerekiyor” sözleri yeniden gündem oldu “İGA Körfez’e satılacak, güvence için pistler kırılıyor” iddiasını güçlendirdi.

TABLO NET DEĞİLKEN NEDEN İLK KEPÇE PİSTE?

Erdoğan’ın “Pistler belki de kalacak” çıkışı belirsizliği büyüttü. AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş da “AHL imara açılmayacak. En azından bir pist korunacak” dedi. Pist yapımının maliyetine işaret eden uzmanlar, milyarlarca liralık kamu zararı oluşacağına dikkat çekti. Harp durumunda bir pistin dahi önemine işaret edilerek “Savaşta önce pistler bombalanır. İstanbul’un göbeğinde bir pist deprem, sel gibi felaket anlarında işimize yarar. Toplanma, lojistik, uçakların ani inişi için pisti kırmak kabul edilemez” değerlendirmesi yapıldı.

PİSTTE BELİRSİZLİK BÜYÜYOR

Sözleşme ve proje olmadan Atatürk Havalimanı’nda yıkım başlaması tepki çekti. Yalnızca bir pistin açık kalacağı söylenen AHL’ye ilişkin Erdoğan’ın “Pistler belki de kalacak” açıklaması ise soru işaretlerine neden oldu. Uzmanların olası savaş ve afet zamanlarında önemine dikkat çektiği AHL’de belirsizlik ise gittikçe büyüyor.

İstanbul Havalimanı’nın yapımından beri sık sık gündeme gelen Atatürk Havalimanı tartışması devam ediyor. Eleştirilerin odağındaki İstanbul Havalimanı, hava trafiğinin felç olduğu günlerde sınıfta kaldı. İstanbul Havalimanı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan bile kullanmadı. 2019’da kapatılan Atatürk Havalimanı için iktidarın ilk projesi sahra hastanesi oldu ve maliyeti 2 milyar TL’yi buldu. Salgının sona ermesiyle birlikte hastanenin ne amaçla kullanılacağı cevabını bulamadı. Mayıs 2020’de ise Erdoğan, arazinin sağlık turizmine açılacağını söyledi fakat gerçekleşmedi. Sahra hastanesi için alınan krediler ödenmeden millet bahçesine dönüştürülmesi için 29 Nisan’da pazarlık usulüyle ihale yapıldı ve Yapı&Yapı şirketi 2 milyar 127 milyon 978 bin liralık bedelle ihaleyi kazandı. Millet Bahçesi için harcanacak masrafa, sahra hastanesi yapıldığı için kullanılan 2 milyar TL’lik kredi de eklenince kamuya maliyeti 4 milyar lirayı bulacak. Öte yandan Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesinin arkasında, İstanbul Havalimanı’nın satışı olduğu, satın almak isteyen aday ülkenin şirketin de Avrupa yakasında rakip başka bir havalimanı istemediği iddiası bulunuyor. İddiayı ise İstanbul Havalimanı’nın işleten İGA eski CEO’su Hüseyin Keskin, “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, Avrupa yakasında başka havalimanı olmaması gerekiyor” açıklamasıyla doğruladı.

Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi yapılmasını öngören ve İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık’ın duyurduğu projede ise usulsüzlükler ortaya çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu, 14 Mayıs’ta ilk kazmanın vurulmasına karşılık ihalenin 16 Mayıs’ta yapıldığını açıkladı. Sözleşmesi dahi olmayan Atatürk Havalimanı’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi’nin projesinin de olmadığı ve hatta İBB’nin planlarında hala ‘havalimanı’ statüsünde göründüğü ortaya çıktı. Muhalefetten gelen sert tepkiler üzerine iktidar kanadı da açıklama yapmak zorunda kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Atatürk Havalimanı’nda 1 pist acil durumlar için açık tutulacak” diye konuştu. Konuya ilişkin yaptığı açıklama ‘geri adım’ olarak nitelendirilen Erdoğan ise “Pistler belki de kalacak” dedi. AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise “Kesinlikle imara açılmayacak, pistler kaldırılıyor algısı doğru değil” diye belirtti. İktidarın pist açıklamaları konunun akıbetine ilişkin belirsizliği güçlendirirken, bu kadar belirsizlik arasında pistlerin yıkımına neden başlandığı sorusu daha güçlü duyulmaya başladı. Uzmanlar ise olası savaş ya da doğal afet durumunda İstanbul’un göbeğinde bir pistin bulunmasının gerekliliğini vurguluyor.

AHL TARTIŞMALARINA ALMANYA ÖRNEĞİ: PİSTLER KALDIRILMASIN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Atatürk Havalimanı kapatılmasını savunurken Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tempelhof Havaalanı’nı örnek gösterdi. Kurum’un pistlerin kırılmadığını söylemediği Tempelhof, 2008 yılında hava trafiğine kapatıldı. 2010 halkın kullanımına açılan alanda eski pistler ve uçakların taksi yolu olduğu gibi bırakıldı. Kalan alanlara bisiklet yolu, hobi bahçeleri, piknik alanları yapıldı. Tempelhof Havalimanı’nın binaları ve hangarları ise kültür-sanat etkinlikleri, sergiler ve yeme içme alanları olarak kullanılıyor. Sosyal medyada AHL tartışmaları üzerinden Almanya örneğine dikkat çekilerek pistlerin kaldırılmamasının önemi vurgulandı.

AHL SORUMLULARINDAN HESAP SORACAĞIZ

Akşener, Atatürk Havalimanı’nın yıkımına ilişkin uyarılarda bulundu: İYİ Parti iktidarında pistlerin kırılmasına imza atan, pistlerin kırılmasında görev alan her kim varsa hesap sorulacak.

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de Suat Toktaş’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seçim güvenliğinin tehdit altında olduğuna işaret eden Akşener, “İster seçime gitmemek için ister seçimi kazanmaya yönelik her türlü oyunbozanlığı, abidik gubidik işleri yapmaya kalkışabilirler” dedi. Abone oldukları araştırma şirketlerinin nisan ayı ortalamasına göre partisinin oy oranının yüzde 18 olduğunu belirten Akşener, bu rakamın haziran sonunda yüze 20’yi göreceğini söyledi. Baskın seçim iddiaları sorulan Akşener, “Saraya hapsolduktan sonra dışarıya kafayı uzatmadığından beri, Sayın Erdoğan’ın atacağı adımları tahmin etmekte zorlanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının duyurulmasında geç kalındığına yönelik söylemler hatırlatılan Akşener, seçmene ‘sakin olun’ çağrısında bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a siyasi yasak beklemediğini ifade eden Akşener, “Bu manada bir adım atılması, Tayyip Erdoğan’ın oyunu sıfırın altına düşürür.” şeklinde konuştu. Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkışının ise ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. Atatürk Havalimanı’nın yıkımı tartışmalarına da değinen İYİ Parti lideri, “Buradan uyarayım. İYİ Parti iktidarında pistlerin kırılmasına imza atan, pistlerin kırılmasında görev alan her kim varsa hesap sorulacak” dedi. Akşener, iktidar olmaları durumunda İstanbul Havalimanı’nın ismini Atatürk Havalimanı olarak değiştireceklerini ekledi.


22-mayis-2022-kagak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN