PMYO 2022 mülakat sonuçları açıklandı mı? pa.edu.tr PMYO ne zaman açıklanacak? PMYO mülakat sonuç sorgulama

PMYO 2022 mülakat sonuçları açıklandı mı? pa.edu.tr PMYO ne zaman açıklanacak? PMYO mülakat sonuç sorgulama

PMYO 2022 mülakat sonuçları için yapılan aramalar son günlerde hız kazandı. Polis Akademisi Bakanlığının düzenlediği PMYO mülakatının sonuçları ile ilgili duyuru gelip gelmediği araştırılıyor. Peki, PMYO 2022 mülakat sonuçları açıklandı mı? pa.edu.tr PMYO ne zaman açıklanacak? PMYO mülakat sonuç sorgulama..

Polis Akademisi Bakanlığı tarafından düznelene PMYO mülakatlarına katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. 2022 PMYO sonuçları hakkında duyurulara odaklanan adaylar açıklanıp açıklanmayacağına odaklanılırken, bazı adaylar PA'dan gelecek olan açıklamalara kilitlendi.

Bilindiği üzere Polis Meslek Yüksekokulları'nın (PMYO) 2 bin 500 polis adayı alım başvuruları 25 Temmuz-05 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Başvuruların tamamlanmasının hemen ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı, PMYO mülakatlarını gerçekleştirdi.

PMYO 2022 mülakat sonuçları açıklandı mı

PMYO 2022 MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Mülakatın yapılması sonrasında mülakata katılan adaylar sonuşların ne zaman açıklanacağını heyecanla beklemeye başladı. Polis Meslek Yüksekokulları'nın alım yapacağı 2500 aday öğrenci alımına ilişkin PMYO sözlü sınav ve fiziki parkur sonuçlarının yapılacak olan değerlendirmeler sonrasında 'www.pa.edu.tr' ekranından erişime açılacaĞI bildirildi.

Polis Akademisi Başkanlığı'nın konuya ilişkin henüz resmi bir açıklaması bulunmazken PMYO mülakat sonuçları için net bir tarih duyurusu yapılmadı.

SINAV SONUÇLARI LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE SINAV SONUÇ İLANI

Başarı sıralaması ile ilgili esas puan; fiziksel yeterlilik sınav puanının yüzde 25'i, mülakat sınav puanının yğzde 50'si ile birlikte 8'inci maddeye ek birinci fıkrasındaki 'ç' bendine göre belirlenmiş olan puan türünden vaya türlerinden sınava giren adayın puanının yüzde 25'inin toplamı olarak belirlenir.

Polis Meslek Yüksek Okulu'na giriş puanı çerçevesinde erkek, kadın, şehit ya da vazife malulü eş-çocuklara asıl yedek ve başarısız şeklinde ayrı ayrı sınav sonuç listesi gerçekleştirilir. Sınav sonuçları ise başkanlığa ait internet sitesi üzerinden duyuru yoluyla açıklanır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN