PMYO 2022 sınav tarihi belli mi, ne zaman yapılacak?

PMYO 2022 sınav tarihi belli mi, ne zaman yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı olarak polislik mesleğini yapmak isteyen adaylar, PMYO 2022 sınav tarihini araştırıyorlar. Bu kapsamda, PMYO 2022 sınav tarihi belli mi, ne zaman yapılacak? sorusu gündeme geliyor.

Polis Meslek Yüksekokulları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için 2500 öğrenci alımı gerçekleştirecek. PMYO sınav başvurularının sona ermesinin hemen ardından sınavların ne zaman ve hangi tarihte yapılacağını merak eden adaylar PMYO 2022 sınav tarihinin gününü sorguluyorlar.

25 Temmuz ile 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınan PMYO başvuruları sona ermesinin hemen ardından polis adayları sınav tarihini heyecanla beklemeye başladılar. PMYO başvuru sonuçları ile birlikte sınav tarihi için gözler Polis Akademisi Başkanlığı'ndan gelecek olan açıklamaya çevrildi.

PMYO 2022 sınav tarihi

PMYO 2022 sınav tarihi belli mi, ne zaman yapılacak?

Fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek olan PMYO sınavının tarihi ile ilgili araştırmalar devam ederken yapılan açıklamalarda Polis meslek yüksekokulları (PMYO) bünyesine 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 500'ü kadın ve 2 bini de erkek olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis adayı alınacağı bildirildi.

5 Ağustos tarihinde sona eren, PMYO başvurularının ardından yapılan değerlendirmeler sonrasında yapılacak olan fiziksel yeterlilik ve mülakat sınavının henüz net tarihinin belli olmadığı bildirilirken ön sağlık kontrollerinin tamamlanması ve ardından belirlenecek sınav tarihinin ilerleyen günlerde açıklanacağı aktarıldı.

Her iki sınavda da başarı gösteren adaylar, Polis Meslek Yüksekokulları'na giriş yapacaklar ve burada aldıkları eğitim sonrasında polis memuru olarak atamaları gerçekleştirilecektir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN