Polis şiddeti kamerada

Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından polis ve bekçinin bir gence saldırdığı anları paylaştı. Şiddetin net görüldüğü videoda polisin genci tehdit ettiği de görüldü.

Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaştı. Aydın'da bir vatandaşa polis ve bekçinin saldırı anının görüldüğü videoda gencin polis tarafından tehdit edildiği de duyuluyor.

Polis ve bekçinin şiddet görüntülerini paylaşan Yarkadaş mesajında "Bu videoyu Aydın’da yaşayan bir yurttaşımız yolladı. Yer; Aydın Efeler Orta Mahalle… Polis ve bekçi, bir genci tokatlıyor. Polis bir süre sonra geri geliyor ve gence “Seni öldürürüm” diyor. İşkence sokağa taşınmış… Polisteki cürete bakın. Hukukun kalmadığını bildiği için rahat!" dedi.

Öte yandan KRT'ye katılan polis şiddetine uğrayan Argüman Erkan, yaşadıklarını anlattı.

Kendisinden alkol testi istendiğini konuşmasının engellendiğini söyleyen Erkan, trafik polislerinden de şiddet gördüğünü, darp sonrası da rapor almak için hastaneye gittiğini ifade etti. Kendisine şikayetçi olmaması için de baskı yapıldığını ifade eden Erkan, polis memuru tarafından 'seni öldürürüm' ifadesi kullanıldı mı sorusunu ise 'videoda her şey ortada' diye cevapladı.