Polisi şehit eden saldırgan 4 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmış!

Polisi şehit eden saldırgan 4 kez gözaltına alınıp serbest bırakılmış!

Uşak'ın Banaz ilçesinde Gülay A. ile annesini sabah saatlerinde rehin alan ve çıkan çatışma sonucu bir polisi şehit eden saldırgan Çetin Kaplan'ın daha önce de Gülay A.'nın evine 4 kez girmeye çalıştığı ve bu nedenle 4 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Tehdit, yaralama ve çeşitli suçlardan 11 suç kaydı bulunan saldırgan hakkında evden uzaklaştırma cezası verildiği de öğrenildi.

Uşak'ın Banaz ilçesinde silahlı bir kişinin, Dilek Mahallesi'ndeki binanın ikinci katına tırmanarak balkondan girdiği ve evdeki 2 kadını rehin aldığı yönündeki ihbar üzerine, Banaz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri adrese yönlendirildi. 

KAPLAN ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ

Olay yerine gelen ekiplerin eve girmesi üzerine av tüfeğiyle Gülay A. ve annesini rehin alan Çetin Kaplan polislere ateş etti. Polis memuru Mehmet Aksoy ile evdeki Gülay A.'nın annesi ayağından yaralandı. Çıkan çatışmada saldırgan Çetin Kaplan öldürüldü. 

19-02/15/aw623652_01.jpgSaldırgan Çetin Kaplan

Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Aksoy, ambulansla kaldırıldığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hafif yaralanan kadın, özel bir hastanede tedavi altına alındı. 

11 SUÇTAN KAYDI VAR

Öte yandan, saldırganın, aralarında önceden ilişki olduğu iddia edilen Gülay A.'nın evine bir süre önce de silahla girdiği, polislerce gözaltına alındığı, adli süreç sonucu zanlıya evden uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi. Saldırganın, tehdit, yaralama ve çeşitli suçlardan 11 suç kaydının bulunduğu belirtildi.

19-02/15/aw623652_02.jpg

4 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞ!

İHA'nın haberine göre de 4 sefer gözaltına alınan Kaplan'ın savcılık tarafından serbest bırakıldığı iddia edildi. 

Olayın ardından yaşanan korku dolu anları anlatan bina yöneticisi Fethi Demirtaş, olayın sabahın erken saatlerinde yaşandığını kaydetti. Silah seslerini duyunca polis memurlarının evin kapısının önünde olduğunu gördüklerini söyledi. Demirtaş "Silah ve bağrışma seslerini duyunca olaya müdahale edemedik. Daha sonra aşağı indiğimizde arkadaşlardan polis memurumuzun ve diğer şahsın vurulduğunu öğrendik. Sonrasında ise polisimizin şehit olduğunu öğrendik, yaşanan olaydan dolayı üzgünüz" dedi.

ŞEHİT POLİS MEMURU 2 ÇOCUK BABASIYDI

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek bilgi alan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Mehmet Aksoy'un, saldırgan tarafından rehin alınan kadını kurtarmaya çalışırken şehit düştüğünü söyledi. 

Çok üzgün olduğunu ifade eden Vali Kocabıyık, "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, çok üzgünüz. Görevi başında kahramanca şehit düşen polisimizin 2 çocuğu var, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehidimizin otopsi işlemleri ilimizde yapılacak. Ardından bugün düzenleyeceğimiz törenle memleketi Konya'ya göndereceğiz. Olay her yönüyle inceleniyor, adli soruşturma sürüyor." dedi.

UŞAK/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN