POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte POMEM sonuçları sorgulama ekranı

POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte POMEM sonuçları sorgulama ekranı

POMEM mülakat sonuçları 2 Kasım 2021 Salı günü açıklandı. 27. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınav sonuçları www.pa.edu.tr internet adresinde erişime açıldı. Polis Akademisi mülakat sonuçlarının ardından yerleştirme işlemleri yapılacak. İşte, POMEM mülakat sonuçları sorgulama sayfası...

27. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Binlerce polis adayının beklediği müjdeli haber, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) bağlı Polis Akademisi Başkanlığı'ndan (PA) geldi. Lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, önlisans mezunu 1360 erkek, 240 kadın olmak üzere Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne (POMEM) toplam 8 bin öğrenci alımı yapılacak.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 27. dönem mülakat sınav sonuçları 2 Kasım 2021 Salı günü açıklandı.

Adaylar sınav sonuçlarına Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası www.pa.edu.tr internet adresinden ulaşabilir. Adaylara ayrıca posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğinde olacak.

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının yüzde 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının yüzde 25'i ve mülakat sınavı puanının yüzde 50'sinin toplamı olacak.

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

POMEM MÜLAKATLARI NASIL YAPILIYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulur.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam 100 tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN