Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye böyle masalara hasret kaldı

Prof. Dr. İlber Ortaylı: Türkiye böyle masalara hasret kaldı

Türkiye’nin ünlü yazarları, oyuncuları, müzisyenleri ve iş insanları, Nurhak Kaya tarafından düzenlenen "Tuhaf Bir Pazar" etkinliğinde bir araya geldi. Prof. Dr. İlber Ortaylı etkinliğin açılışında, "Türkiye böyle masalara hasret kaldı, işini iyi yapan insanlar bir araya gelmeli” diye konuştu.

Nurhak Kaya tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Zülfü Livaneli'nin açılış konuşmasını yaptığı "Tuhaf Bir Pazar" etkinliğinde sanat ve iş dünyasından ünlü isimler bir araya geldi.

Konuşmasına, “Türkiye böyle masalara hasret kaldı, işini iyi yapan insanlar bir araya gelmeli” diye başlayan Prof. Dr. Ortaylı, “1940’lı yıllardan itibaren, dönemin genç ve yaşlı yazarlarının toplandığı sofralar kurulurdu. Cumartesi öğlen başlayan sohbetler, pazartesi sabahına kadar kesintisiz devam ederdi. O masalarda önemli kavgalar, alışverişler ve espriler olurdu. Artık bu masalar Türkiye’de hatta dünyada devam ettirilmiyor. Bu pazar toplantılarımızı seviyorum çünkü bu geleneği anımsatıyor” dedi.

Burçin Terzioğlu, Pınar Sabancı, Alper Kul, Ahsen Eroğlu, Gazapizm, Kaan Sekban, Hatice Aslan, Cansel Elçin, İsmail Saymaz başta olmak üzere pek çok ünlü ismi buluşturan etkinlik, Nurhak Kaya’nın sahibi olduğu Tuhaf markasıyla birlikte hayata geçireceği yeni projeleri açıklamasıyla sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN