PTT grev mi var, çalışmıyor mu? PTT taşeron işçileri iş bırakma eylemine geçti

PTT grev mi var, çalışmıyor mu? PTT taşeron işçileri iş bırakma eylemine geçti

Türkiye geneli taşeron PTT işçisi olanlar iş bırakma eylemi yapmaya karar verdi. İşçiler, daha önceleri bireysel sözleşmeleri içerisinde yer alan asgari miktarın 5 fazlasını alıyorlarken yeni sözleşmedeyse alacak olmaları konusuna tepkilerini göstermeye başladı. PTT’de grev var mı? PTT’ler kapalı mı? Sorularına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Türkiye geneli taşeron PTT işçisi olanlar iş bırakma eylemi yapmaya karar verdi. Bu gündemden sonra vatandaşlar son durumu merak etmeye başladı.

PTT’de Grev Var Mı?

PTT’de çalışan işçiler düşük maaşlı sözleşmeye mecbur bırakıldıklarını ve mobbing uygulandığını belirterek toplu bir şekilde işi bırakma eylemine geçti. İşçiler, yeni sözleşmenin kabul edilemeyeceğini ve hakkı olanı alana dek eylemin süreceğinin altını çizdi.

13 yıldan beri eski sözleşme ile sıkıntıya düşmediklerini ve çalışmayı sürdürdüklerini belirten Fulya Mermertaş, "Yeni bir sözleşme gereği buraya toplandık. 13 yıldır asgari ücretin yüzde 35 fazlasıyla çalışıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım. Bugüne kadar hiç değiştirilmemiş bir sözleşme. Yeni haliyle yüzde 15'e düşürülüyor. Bu şekilde bayağı kaybımız oluşuyor. Yeni hayat şartlarında yeni maaşımız bizim için yeterli olmuyor. Bunun yanında ek kesintiler, çok fazla ağır şartlar konuluyor. Bunun değişmesine direnmek için buradayız" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN