PTT personel alımı başvuru şartları

PTT personel alımı başvuru şartları

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), bünyesine bağlı olarak hizmetlerini sürdüren bazı teşkilatlarda istihdam etmek üzere işçi alımı yapacağı haberi gündemdeki yerini koruyor.. Binlerce aday ise KPSS şartı olmadan yapılacak olan PTT personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı.

PTT A.Ş Müdürlüklerinin personel alımlarına ilişkin belirlediği takvimlerde son işe alımlar 3 yıl önce yapılmıştı. Son 3 yıl içerisinde herhangi bir personel alım ilanı yayımlanmamıştı.

Geçtiğimiz günlerde 2022 yılı için PTT işyerlerinde istihdam edilmek üzere 15 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Duyuruda aynı zamanda önümüzde ki yıla kadar toplamda 55 bin personel alımları konusu da gündeme geldi. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş PTT'nin 55 bin personel alımını hangi alanlarda yapacağını ve alımların ne zaman gerçekleşeceğini araştırmaya başladılar.

PTT personel alımı başvuru şartları

PTT PERSONEL ALIM DETAYLARI

PTT, kendi duyuruları ve bağlı kuruluşlarının resmi web siteleri aracılığıyla personel alımı yapmakta ve süreci yürütmektedir. Ancak PTT'nin resmi internet sitesini incelerseniz, işe alım ilanında 55 bin kişinin işe alım süreciyle ilgili herhangi bir bilgi veya duyurunun olmadığını göreceksiniz. Bu nedenle PTT personel alım taleplerinin doğruluğunu belirlemek için lütfen kurumun resmi internet sitesindeki duyuru sayfasını takip ediniz.

PTT'DE NASIL MEMUR OLUNUR?

PTT memuru ve personeli olma süreci, PTT'de resmi olarak açık bir pozisyonun ilanı ile başlar. Yayınlanan ilanlar için eğitim şartları ve bazı özel şartların kurul tarafından belirlenmesi gerekmektedir. PTT'de gişe memuru olmak için lise, önlisans ve lisans mezunları sınavları geçebilir. PTT ofislerinde gişe memur alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar alım şartlarını sağlamaları halinde gişe memuru ve çeşitli kadrolara atanırlar ve görevlerine başlarlar.

Memur olarak PTT pozisyonlarına başvuran adaylar, başvuru şartlarını sağlamak kaydıyla çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Devlet memuru olabilmek için, ilan ve iş ilanlarında belirtilen illerden başvuran adayların, kadroya alınma şartlarını da yerine getirmeleri ve aynı zamanda da herhangi bir sosyal güvenlik kurumdan yada kuruluşundan emekli olunmaması şartının da sağlanması şartı da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN