Rabia Naz’ın ölümünde iki önemli delil yok oldu

Rabia Naz’ın ölümünde iki önemli delil yok oldu

Rabia Naz’ın şüpheli ölümüne ilişkin yeniden yürütülen soruşturma kapsamında yeni gelişme yaşandı. Polis raporuna intihar olarak geçen ancak baba Şaban Vatan’ın “Araba çarpması sonucu öldü” dediği 11 yaşındaki kızın olay günü saçında bulunan tokasının kayıp olduğu belirtildi. Delil olarak el konulan çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu’na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığı öne sürüldü. Baba Vatan, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak kayıp eşyaların nerede olduğunu sordu.

Giresun Eynesil’de geçtiğimiz yıl şüpheli bir ölümle hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İlk olarak “Yüksekten düşmeye bağlı intihar” olarak geçen ardından da, “bir araç çarptıktan sonra araçtakiler küçük kızı evinin önüne bıraktı” iddiasıyla sil baştan başlatılan soruşturmada, Rabia’nın tokası ve çoraplarının kayıp olduğu belirlendi. Buna göre, küçük kızın okul çıkışı saçında olan tokanın kayıp olduğu, ‘delil’ olarak el konulan çamurlu çorapların da Adli Tıp Kurumu’na gönderilen eşyalar arasında bulunmadığı öne sürüldü. Baba Şaban Vatan da, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, kızına ait toka ile çamurlu çorapların nerede olduğunu sordu. 

Soruşturmada, görgü tanıklarının ifadelerine göre olay günü Rabia’nın saçlarının okul çıkışında toka ile toplu halde olduğu, ancak küçük kızın bulunduğunda saçlarının dağınık ve tokasının kayıp olduğu belirtildi. Öte yandan küçük kızın delil olarak alınan çamurlu çoraplarının incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilen eşyalar arasında yer almadığı öne sürüldü. 

Vatan ailesinin avukatı Emel Kılıç, delillerin yeterince toplanmadığını öne sürerek şunları kaydetti: “Baba her seferinde delillerin toplanmasını isteme hakkını kullanmaktadır. Rabia Naz, okuldan çıktığında saçları toplu vaziyetteydi. Ancak bulunduğu noktada saçları dağınıktı. Tanıklar saçlarında toka olmadığını beyan etmişti. En önemlisi Rabia’nın o gün ayağında ayakkabı ve çorabı vardı. Olay yeri ve sağlık ekipleri ifadelerinde ayağında çorap olduğunu beyan etti. Çorabın içinde çok ciddi derecede çamur ve kum yığını olduğu biliyoruz. Çorabın ikiye katlanarak, muhafaza edildiği söylendi. Buna rağmen incelemeye giden eşyalar arasında çorap yok. Toka da halen bulunmuş değil. Şaban Vatan savcılığa dilekçe verdi. Ancak kendisi kaale alınmadı. Bu duruma ilişkin takdiri Adalet Bakanlığı ile Hakim ve Savcılar Kurulu’na bırakıyorum.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN