Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili olay yeri polisleri hakkında soruşturma başlatıldı

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili olay yeri polisleri hakkında soruşturma başlatıldı

11 yaşındaki Rabia’nın şüpheli ölümünde mantığa aykırı olay yeri tutanağını düzenleyen polisler hakkında soruşturma başlatıldı. 60 tanığın da yeniden ifadesine başvurulacak.

Giresun’da geçtiğimiz yıl şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili üst üste gelişmeler yaşanıyor. Küçük kızın ölümü ilk olarak, ‘evlerinin bulunduğu binadan atlayıp intihar etti’ şeklinde kayıtlara geçti. Ancak hemen ardından baba Şaban Vatan, “Siyah ticari bir araç kızıma çarpı. Araçtakiler kızımı evimizin önünde bırakıp kaçtı” iddiasını dile getirdi. Baba Vatan, aracı Eynesil Belediye Başkanı’nın yeğeninin kullandığını da ileri sürüp, olayın üstünün örtülmesi için soruşturma sürecinde bazı siyasilerin de harekete geçtiğini iddia etti.

19-04/18/ekran-resmi-2019-04-18-011838.png

Baba Vatan’ın iddialarına göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve AK Parti’li milletvekili Cemal Öztürk olayın detaylı bir şekilde araştırılmaması için girişimde bulundu. Canikli ise bu iddiaları kesin bir dille reddederek, “Tüm bu iddiaların siyasi hesaplaşma olduğunu düşünüyorum. Bunun da belediye başkan son adayların belirlenmesi süreciyle yakından bağlantılı olduğunu düşünüyorum” dedi. Canikli ayrıca, baba Vatan için de suç duyurusunda bulundu.

19-04/18/2-1555538728.jpg

KARAR’ın ilk olarak geçtiğimiz ay manşete taşıdığı olayla ilgili gelişmelerin ardından Türkiye’nin gündemine oturan bir süreç yaşandı. İlk olarak örtbas iddialarını dile getiren babanın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına yönelik 3 hafta zorla gözetim altında tutulmasına yönelik tartışma yaratan bir karar verildi. Yoğun tepkilere neden olan bu kararın hemen ardından da Rabia’nın ölümü hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Hakimler Savılar Kurulu’nun  (HSK) devreye girdiğini belirterek, “Temennim, soruşturma sonucunda maşeri vicdanı tatmin edecek adil bir neticeye varılmasıdır” açıklamasında bulundu. Bakan Gül’ün bu açıklamasından kısa süre sonra da, baba Vatan’ın da talebiyle olayın soruşturulması için HSK tarafından iki müfettiş görevlendirildi.

Küçük Rabia’nın şüpheli ölümü üzerine de geçtiğimiz haftasonu 43 ilde de, “Rabia Naz’a adalet istiyoruz” sloganlarıyla yürüyüşler düzenledi. Giresun’daki mitingde konuşan baba Şaban Vatan da, “Ben hakikati, Rabia’nın faillerini istiyorum. Benim kızım oraya nasıl geldi, kızımı oraya kim bıraktı, hangi eller dokundu onları istiyorum” diye konuştu.

19-04/18/3.jpg

Dün de, Rabia’nın şüpheli ölümü üzerine devam eden soruşturmada çarpıcı gelişmeler yaşandı. Küçük kızın ölümü ile ilgili, olayın ardından evin önünde inceleme yapan polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Polislerin, olay yerinde gerekli güvenlik önlemini almadıkları, hastaneye gidip ardından evin önüne gelerek inceleme yaptıkları gerekçesiyle ‘görevi ihmal suçundan’ haklarında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Savcılık, Eynesil Emniyet Amirliğinde görevli 8 polisin de ifadelerinin yeniden alınmasını kararlaştırdı    Soruşturmada ayrıca, ifadelerine başvurulan 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi. Bu arada, Giresun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip de olayın yeniden soruşturulması için görevlendirildi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı da, Rabia Naz Vatan’ın ölümü ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Olayın aydınlatılmasını isteyen Tığlı, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan hakkında, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için alınan ‘gözlem altında tutulması’ kararını eleştirdi.

Baba Vatan dün de sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Vatan, hem Canikni hem de ağabeyi Muhammet Vatan hakkında çeşitli iddialarda bulunarak şunları söyledi: “Nurettin Canikli olayın örtbas suçlusudur. Olaydan sonra Muhammet Vatan’la Coşkun Somuncuoğlu, Canikli’yle görüşme yapmıştır, 26 Ekim’de Yenikapı’da üzerime korumasını göndermiştir, polislere beni takip ettirmistir, eylül ayından itibaren Canikli’ye hep yazdım. Canikli, Rabia Naz Vatan’ın faillerini adalete teslim et. Hiçbir kişiliğin kendi emelleri, menfaati, çıkarı için adalete, hukuka, tıpa, içinde bulunduğu partiye, seçmenlerine, ülkenin değerlerine zarar verici itibarsızlaştırma hakkı yoktur. Bu yapılanlar insanlık suçudur. “

Öte yandan, Eynesil’de 2014 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti ilk sırada seçimi tamamlarken, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ise CHP adayı Ahmet Latif Karadeniz seçimi ilk sırada bitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN