Ramazan ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan Bayramı’na kaç gün kaldı?

Ramazan ne zaman başlayacak? 2020 Ramazan Bayramı’na kaç gün kaldı?

İslam âleminin 11 ayın sultanı olarak adlandırdığı Ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İlk sahura ne zaman kalkılacağı ve ilk orucun hangi gün tutulacağının cevapları aranıyor. Peki 2020 Ramazan ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

 

2020 yılının girmesiyle birlikte vatandaşların en çok merak ettiği olayların başında Ramazan Bayramı’nın ne zaman olacağı konusu geliyor. Yaz tatilini bayramla birleştirmek isteyen vatandaşlar bayram tarihlerini araştırıyor. İşte 2020 Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ile ilgili bilgiler…

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İslam aleminin ve Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre; 2020 yılında 24 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

24 Mayıs Pazar günü Ramazan Bayramının birinci günü idrak edilecek. 25 Mayıs Pazartesi ile 26 Mayıs Salı günleri de bayramın ikinci ve üçüncü günü olarak idrak edilecek.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayı içerisinde yer alan ve “Bin aydan daha hayırlı” bir gün olarak ifade edilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi olan 19 Mayıs 2020 tarihinde idrak edilecek.

Bu geceyi dolu dolu ibadetle geçirmek her Müslüman için büyük bir nimettir.

Bu gecede bol bol Kur’an-ı Kerim okunmalı, kaza namazları ve nafile namazlar kılınarak geçirilmelidir. Allah’a çokça dualar edilmelidir.

ÖNEMİ 

Ramazan ayının önemini hadis-i Şeriflerden anlamak mümkündür. Hadislerde ramazan ayı için şu ifadeler kullanılır:

“Ramazan ayı mübarek bir aydır. Allahü Teâlâ, size ramazan orucunu farz kıldı. O ayda rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır. O ayda bir gece vardır ki, bin aydan daha kıymetlidir. O gecenin (Kadir gecesinin) hayrından mahrum kalan, her hayırdan mahrum kalmış sayılır.”

Bir başka hadis-i şerifte “Ramazan bereket ayıdır. Allahü Teâlâ bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır.”

Bir başka hadise “Ramazan ayında oruç tutmayı farz bilip, sevabını da Allahü Teâlâdan bekleyerek oruç tutanın günahları affolunur.” Şeklinde bu gecenin ne kadar önemli ve mübarek bir ay olduğu anlatılır.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlanması, oruç ibadetinin bu ayda yapılması gibi çok önemli ibadetlerin bu ayda olması ramazan ayını Müslümanlar için kutsal bir yere koymuştur.

20-01/08/ramazanjpgg.jpg

Bu ay için imam-ı Rabbani hazretleri şöyle buyuruyor:

“Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolunur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.” Diyerek ramazan ayının önemine işaret eder.

 DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN