Randevu yok operasyon var

Randevu yok operasyon var

Çantasında kritik Suriye dosyasıyla Türkiye’ye gelen Washington heyeti, Ankara’da umduğu yaklaşımı bulamadı. Ziyaret öncesi sözleriyle ipleri geren Trump’ın danışmanı Bolton, Erdoğan’la görüşemeyince apar topar ülkesine döndü. Cumhurbaşkanı aynı dakikalarda operasyon mesajı verdi: Çok yakında Suriye’deki terör örgütlerine karşı harekete geçeceğiz.

“ABD’nin çekilmesi Türkiye’nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı” diyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır” dedi. Bolton ile ‘gerekli görmediği’ için görüşmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı, Fırat’ın doğusuna harekat için de “Bir zamanlar Ayşe tatile çıkmıştı. Şimdi de her an her şey olabilir” mesajı verdi.

umhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 31 Mart mahalli seçimleri öncesinde TBMM’yi yine yoğun bir gündem beklediğini söyledi. Konuşmasının büyük bölümünü Suriye’nin kuzeyindeki gelişmelere ayıran Erdoğan Fırat’ın doğusuna yönelim harekat için bütün hazırlıkların tamamlandığını operasyonun her an başlayabileceğini söyledi. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI: Suriye’deki terör koridoru içinde yer alanlara gerekli olan ders verilecektir. Bizim için YPG, PYD, PKK ile DEAŞ’ın arasında en ufak bir fark yoktur. ABD Başkanı Donald Trump ile 14 Aralık’ta yaptığımız telefon görüşmesinin, bu açıdan tarihi bir dönüm noktası oldu. DEAŞ bittiğinde Amerika’nın Suriye’deki varlığına gerek kalmayacağını söyleyen Sayın Trump’a, bu konuda her türlü inisiyatif üstlenme sözü verdim.

TRUMP FARKLI YÖNETİMİ FARKLI: Amerikan yönetimleriyle daha önceden de yaşadığımız bir durum yeniden karşımıza çıktı. Sayın Trump’la bu net anlaşmaya varmış olmamıza rağmen yönetimin farklı kademelerinden farklı sesler gelmeye başladı. Bununla birlikte Sayın Trump’ın Suriye konusuna bakış açısı ve buradan çekilme konusundaki kararlılığı bizim referans noktamız olmaya devam ediyor. Biz Sayın Başkan’la vardığımız anlaşma gereğince Suriye’de halen faaliyet gösteren DEAŞ unsurlarına yönelik bir askeri harekat için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Adımlarımızı atmakta kararlıyız.

BOLTON’IN MESAJINI YUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL: Bolton’ın İsrail’den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, PKK, YPG kimdir herhalde tanımıyor. PKK terör örgütü benim Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olamaz. Amerika eğer bunları Kürt kardeşlerimiz olarak değerlendiriyorsa burada çok ciddi bir yanılgı içindeler. Bunlar Kürt bunlara dokunmayın. Yok öyle bir şey. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz. Eğer teröristse gereğini yaparız. Bu konu ile ilgili olarak Bolton yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içindedir

ÇOK YAKINDA HAREKETE GEÇECEĞİZ: Çok yakında Suriye topraklarındaki bu terör örgütlerini etkisiz hale getirmek üzere harekete geçeceğiz. Sınırlarımızın dibinde ülkemize yönelik hazırlık yapan bir terörist güruhuna izin vermemizi bekleyenler varsa şimdiden onlara yanıldıklarını söylemek istiyorum.

SARI YELEKLİLER İÇİNDE PKK VAR: Fransa’da Sarı Yelekliler’in içlerinde PKK var. Acaba bunu hiç incelediler mi araştırdılar mı? Biz buradan biliyoruz. İçinde PKK’lılar var. Bu gerçeği görmeleri lazım. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak.

BOLTON’IN MUHATABI İBRAHİM KALIN’DIR: (Bolton ile görüşmemesi üzerine) Bolton’ın zaten muhatabı İbrahim Kalın Bey. Biz eğer gerekli görürsek böyle bir talebe biz de evet diyebilirdik. Ama İbrahim Kalın Bey, ondan sonra Genelkurmay Başkanımız, onlar görüşmeleri zaten yaptılar. Bizim şu anda yoğun mesaimiz var. Böyle bir şeye şu anda gerek yok.

TRUMP İLE GÖRÜŞME HER AN OLABİLİR: Rusya ziyaretimiz ile ilgili henüz planlanmış bir şey yok. Sayın Trump ile de özellikle bugünkü görüşmelerin ardından her an görüşme olabilir ve irtibata geçmek gerekebilir. Fırat’ın doğusuna harekat için daha önce de dediğim gibi biliyorsunuz, bir zamanlar ‘Ayşe tatile çıkmıştı’, biz de bir gece ansızın gelebiliriz. -ANKARA

İTTİFK RUHUNA HERKES UYSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı üyesi MHP adaylarına sahip çıkılması çağrısı yaparak “Bizler Cumhur İttifakı olarak kazanmaya karar vermiş bir davayız. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Onun için de aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin, kimse de kalkıp ‘ben’ diye hareket etmesin. Burada ‘ben’ yok, ‘biz’ var. Herkes buna uysun” uyarısında bulundu.

CUMHURBAŞKANI’NA MOZART DİNLETEN FAŞİSTLER

Erdoğan, varlık sebebini, medeniyet ve kültürlerine ait ne varsa hepsini yok etmek, yeni atılan adımları da engellemeye çalışmak olarak belirlemiş bir partiyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz milletin hakkının, hukukunun, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir. En son iki-üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, ‘Suudi Arabistan’a gidin, burada ne işiniz var.’ diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun.

 19-01/09/sf1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN