Rebiülevvel ayı tövbe ederek geçirilmeli

Rebiülevvel ayı tövbe ederek geçirilmeli

Mevlid Kandili'ni barındırması dolayısıyla İslam dininde önem arz eden aylardan biri olan Rebiülevvel, idrak edilmeye başlandı. Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel, günahlara tövbe ederek, istiğfar çekerek, kaza namazı kılarak geçirilmeli.

Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği Rebiülevvel ayı, 18 Ekim 2020 itibarıyla başladı. Müslümanlar için kutsal kabul edilen Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için çokça tövbe etmekte fayda var. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer aylarının ardından gelen Rebiülevvel, içerisinde Mevlid Kandili'nin yer almasından dolayı İslam alemi için değerini artırıyor.

REBİÜLEVVEL AYI NEDİR?

Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslami takvimin aylarından biridir. Hz. Muhammed Peygamber (SAV), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN?

İnançlı insanlar için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu yıl, 18 Ekim 2020 tarihinde idrak edilmeye başlandı. Hicri takvime göre yılın üçüncü ayı olan Rebiülevvel içerisinde, Mevlid Kandili de idrak edilecek.

REBİÜLEVVEL AYINDA NELER YAPILMALI?

Rebiülevvel ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur. Hz. Peygamberin (SAV) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

Resul-i Ekrem (SAV) Efendimiz şöyle buyurdu: "Sadaka belayı def eder ve ömrü uzatır" (Heysemi, Mecmaü'z-Zevaid, III/63)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN