Reina saldırganının tüm görüntüleri: Selfie'si, Reina'ya girişi, Zeytinburnu ve havaalanı görüntüler

Reina saldırganının tüm görüntüleri: Selfie'si, Reina'ya girişi, Zeytinburnu ve havaalanı görüntüler

Son dakika haber: Yılbaşı gecesi Reina saldırısında 39 kişiyi katleden teröristin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Katilin Taksim'de selfie videsou çektiği görüntüler yayınlandı. Katilin saldırıdan sonra kıyafetini çıkarırken, ateş ederek Reina'ya girişi, havaalanında döviz bürosunda para bozdururken çekilen görüntüleri ve Zeytinburnu'ndaki evinden saldırıyı gerçekleştirmek üzere çıkışına ait video yayınlandı. İşte teröristin net olarak görüldüğü tüm görüntüler!

KARAR HABER MERKEZİ

Yılbaşı gecesi Reina'da yaptığı katliamla geceyi kana bulayan teröristle ilgili yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Vatandaşların üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristin yakalanması için polisin yürüttüğü çalışma sürerken, teröristin saldırıyı gerçekleştirmek üzere Zeytinburnu'ndaki evinden çıkarken, Reina'ya girerken, saldırıdan sonra kıyafetini değiştirirken, Türkiye'ye giriş yaparken görüntüleri ve Taksim'deki selfie videosu ortaya çıktı. Profili netleşen saldırganın Kırgız kökenli olduğu netleşti. Kırgızistan katilin yakalanması için çalışma başlatıldığını açıkladı. İşte katilin şimdiye kadar ortaya çıkan görüntüleri ve ayrıntılar....

İLK VİDEODA DEHŞET GÖRÜNTÜLER

Çevredeki iş yeri kameraları tarafından kaydedilen ilk videoda teröristin ateş ederek Reina'ya girdiği görülüyor. Teröristin gece kulubünün güvenliği çin nöbet tutan polise daha sonra da çevreye ateş ettikten sonra içeri girdiği kameraya ansıdı. İki farklı kamera tarafından çekilen görüntülerde çevredekiler dehşeti yaşadı. 

17-01/01/5868c88267b0a93238812533.jpgTeröristin Reina'nın önünde ateş ettiği anlar kameraya böyle yansıdı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE EVDEN ÇIKIYOR

Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlediği saldırıda 39 kişiyi katleden teröristin gece kulübüne gitmeden önce Zeytinburnu’nda güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı.

TERÖRİST REİNA'YA GİRERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

39 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırıdan saatler sonra teröristin kıyafetini çıkarırken kameraya yansıyan görüntüsü de ortaya çıktı. İçeri girerken siyah beresi dikkat çeken teröristin, kıyafetini çıkarırken kafasında beyaz bere olduğu görülüyor. 

17-01/01/3dacf77e-b8ae-42d4-ba98-5e09eefd2d2d-1483232349.jpg

Katilin Kırgız ya da Özbek kökenli olduğu tespitinde de ihtimaller bire indi. Kırgızistan saldırının failiyle ilgili araştırma başlattığını açıkladı. Karar 1 Ocak 2017 tarihli manşetinde katilin profiliyle ilgili "Kırgız ya da Özbek asıllı olduğu tespit edildi. Atatürk Havalimanı Saldırısını gerçekleştiren IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor" bilgisini paylaşmıştı. 

17-01/02/7d20cfd6-0028-4b6f-9eb3-577cc6d36c3c.jpgİstanbul Emniyeti teröristin en net fotoğrafını paylaştı. 

Katilin 2 Ocak'ta havalimanında çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı. İstanbul Emniyeti tarafından basınla paylaşılan fotoğrafta katilin yüzü net şekilde gönüyüro. Bu görüntünün ortaya çıkmasından sonra ise saldırganın Türkiye'ye giriş görüntüleri de yayınlandı.

TÜRKİYE'YE GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

İHA'nın servis ettiği görüntülerde katil havaalanından Türkiye'ye giriş yaparken görülüyor.  Reina saldırganının Türkiye'ye hangi havaalanından giriş yaptığı açıklanmadı. Görüntülerde ise bir döviz bürosunda para bozdurduğu görülüyor. 

Son olarak katilin Taksim'de çektiği selfie videosu ortaya çıktı. Karar'ın elde ettiği selfie videoda teröristin iki kez yakınlardaki polis noktasını kadraja alması dikkat çekti. Kırgız asıllı olduğu belirlenen teröristin saldırı için keşif yaptığı tahmin ediliyor.

KATİLDEN SELFİE VİDEOSU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nde saldırı için görevlendirilen özel ekip, Raina bölgesindeki işyeri ve MOBESE kameralarının kayıtlarını inceliyor. Bu incelemede yapılan ilk tespitlere göre, teröristin katliamdan günler önce keşif ve tatbikat yaparak kanlı terör eylemini planladığı belirlendi. Güvenlik kaynaklarına göre, saldırgan katliam planını en ince ayrıntısına kadar test edip, 'süre sınırı' koyarak hareket etti. Saldırının 7 dakika gibi kısa bir süre içinde sona ermesi ve teröristin yaşanan karmaşadan yararlanarak kaçmasının, öncesinde prova yaptığının göstergesi olduğu da belirtildi. Teröristin iyi derecede savaş saldırı eğitimi aldığı değerlendiriliyor.

SALDIRGANIN KONYA OTOGARINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ

17-01/04/19f24a95-672b-4890-96f1-9eaf36953454-1.jpg

Kırgızistan uyruklu olduğu belirtilen teröristin Kasım ayı sonunda Konya’ya geldiği ve 15 Aralık’ta ayrıldığı öğrenildi. Konya Otogarı’nın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırganın tek başına rahat tavırlarla yanında hiçbir eşya olmadan elleri cebinde yürüyerek otogara geldiği görülüyor.

ORTA ASYA GURUBUNA GÖZALTI

Teröristin yakalanması için IŞİD'in Orta Asya kökenli teröristlerinin bağlantılarının tespit edildiği, polisin de kontrol altında tuttuğu Zeytinburnu, Başakşehir ve Bahçelievler ilçelerinde operasyonların yoğunlaştığı öğrenildi. Bölgedeki baz istasyonları analiz ediliyor ve güvenlik kamera kayıtları tek tek taranıyor. Türkiye'ye illegal yollarla girip girmediği araştırılıyor. Teröristin kanlı eyleminin başından sonuna kadar yalnız mı yoksa destek alarak mı hareket ettiği inceleniyor.

HAVAALANI KATLİAMI MERCEK ALTINDA

Öte yandan saldırganın 28 Haziran'da Atatürk Havalanı Dış Hatlar Terminali'nde 45 kişiyi katleden IŞİD'li Özbek ve Kırgız kökenli teröristlerle aynı hücreden olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. Atatürk Havaalanı'ndaki kanlı saldırıyı organize eden yabancı teröristin Çeçen uyruklu Ahmet Çatayev olduğu belirlenmişti. Çatayev'in Kuzey Kafkasya kökenli teröristlerden oluşturulan büyük bir IŞİD birliğinin de komutanı olduğu da belirtiliyor. Çatayev’e bağlı bazı Çeçenler'in Türkiye'de faaliyet gösterdiği istihbarat raporlarında yer alıyor. Havaalanı saldırısını gerçekleştiren 3 canlı bombanın da Çatayev'in İstanbul'daki ekibiyle birlikte hareket ettiği şüphesi ağırlık kazanmıştı.Güvenlik kaynaklarının teröristin Atatürk Havaalanı saldırısındaki hücreyle bağlantılı olması ihtimali, katliamın arkasındaki örgütün de IŞİD olduğu şüphesini güçlendirdi.

BATACLAN VE ORLANDO'YU AKILLARA GETİRDİ

Yaşanan saldırı akıllara Bataclan ve Orlando saldırılarını getirdi. Kalabalıkların üzerine ateş açılarak yapılan saldırılar çok sayıda can kaybına yol açtı.

Bu tür saldırıların ilk örneği Fransa'da görüldü. 13 Kasım 2015'te, Paris'i kana bulayan saldırılarda, Bataclan tiyatrosu da hedef alındı. Yerel saatle 21.40'ta ABD'li rock grubu Eagles of Death Metal konseri sırasında içeri giren teröristler kalabalığın üzerinde ateş açtı.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda Bataclan'da 89 kişi ölmüştü. 

NICE'DEKİ SALDIRI

12 Haziran 20016'da bu kez, ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kenti hedef alındı. Gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.29 yaşındaki Afgan asıllı ABD vatandaşı Ömer Metin'in gerçekleştirdiği saldırıyı, yine terör örgütü DEAŞ üstlendi.14 Temmuz 2016'da, Fransa'nın Nice kentinde, ulusal gün kutlamalarına katılanlar hedef alındı. Bir kişi tarafından kalabalığın içine kamyon sürülerek yapılan intihar saldırıda, 84 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırının ardından, ülkedeki OHAL 3 ay daha uzatıldı.

19 Aralık 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin'de, Nice'tekine benzer bir saldırı gerçekleştirildi. Bir tırın Noel pazarına girmesi sonucu gerçekleştirilen saldırıda, 12 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Bu saldırıyı da DEAŞ üstenirken, saldırgan Enis Emri, kaçtığı İtalya'da polis tarafından öldürüldü.

GÖRGÜ TANIĞI YAŞANANLARI ANLATTI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN