Rektörden 'bin 71 akademisyene' teşekkür

Rektörden 'bin 71 akademisyene' teşekkür

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AYM'nin 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' metnine imza atan 10 akademisyen için 'hak ihlali' kararı vermesine ilişkin karşı bildiri imzalayan bin 71 akademisyene teşekkür etti. Rektör Karabulut, teşekkür mesajını üniversitenin resmi sitesinde paylaştı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesini eleştiren ve sayıları ilk önce bin 71 olarak açıklanan ancak daha sonra bin 66’ya düşen akademisyenlere, bildiriye imza attıkları için teşekkür etti.

Rektör teşekkürünü üniversitenin resmi internet sitesinden yayınladı.

Karabulut teşekkür yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesinin almış olduğu karara karşı; sevgi, saygı, birlik-beraberlik ve dayanışma gibi yüce değerlere dayanan ve zaferlerimizin sembolü olan 1071 ruhu doğrultusunda ‘Anayasa Mahkemesi Terörü Meşrulaştıramaz’ bildirisine öncelik eden ve bu duyarlılığı gösteren 1071 akademisyen içinde akademisyenlerimizin büyük çoğunluğunun bulunması memnuniyet vericidir. Duyarlılık gösteren akademisyenlerimize en kalbi teşekkürlerimi sunarım.” 

19-08/02/screenshot_2.jpgÜniversitenin sitesinde yayımlanan söz konusu teşekkür

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesinin (AYM), 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin bin 71 akademisyen karşı bildiri imzaladı.

Karara tepki gösteren bin 71 akademisyen tarafından imzalanan bildiride, "AYM'nin skandal bir karara imza attığı" belirtildi. 

Söz konusu kararın vicdanları yaraladığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmez. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin operasyonların gerçekleştirildiği bir dönemde alınması ise ayrıca dikkat çekicidir. Bildiride imzası bulunan biz 1071 akademisyen, terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum, organizasyon ve inisiyatifin karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.

Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesinin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz".

 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN