Akif Beki: İktidar yangınları değil muhalefeti söndürmeye çalışıyor | Reşitpaşa Yokuşu

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemin nabzını tuttu. Türkiye'yi etkisi altına alan yangınlarla alakalı 'terör propagandası' yapıldığını savunan Oğur, "Yangınları söndürmek vatandaşın değil, devleti işi" diyerek isyan etti. İktidarın yangın karşısındaki tutumuna yönelik ise Beki," Yangınları söndürmekle değil muhalefeti söndürmekle uğraşan bir iktidar savunması var. Yangınla değil eleştirilerle mücadele ediyorlar" dedi.

Reşitpaşa Yokuşu, KARAR TV ekranlarına geliyor. Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını tuttu. Oğur ve Beki Türkiye'nin gündemine oturmuş olan 'yangın'larla ilgi tartıştı.

"İKTİDAR YANGINLARI DEĞİL MUHALEFETİ SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

7 gündür süren yangınların asıl sebebinin tartışıldığı Reşitpaşa Yokuşu'nda Oğur ve Beki, önemli çıkarımlarda bulundu. İktidarın yangınlar konusunda tedbir almamış olması ve yangınları söndürmek için THK (Türk Hava Kurumu)'nun uçaklarının kullanılmıyor olmasına gelen eleştiriler değerlendirilen konular arasında yer aldı. Yangınların sebebini 'terör örgütü PKK' oalrak gören iktidar yanlısı bazı şahısların açıklamalarını ele alan Beki, "Terör örgütü yaktı deniliyor. Hani terör bitirilmişti? Bilimin söyledikleri ortadayken hala akla mantığa savaş açıyorsun. Bu yangın her sene oluyor.​​​​​​" diyerek açıklamalara tepki gösterdi. 'Terör örgütü' nün yangınlara sebep olma ihtimalini değerlendiren Oğur ise,"2 farklı ilde 71 farklı noktada bir terör örgütünün yangın çıkarması ve bunlardan bir kişinin bile yakalanamaması olabilecek en büyük terör propagandası" sözleriyle yorumda bulundu. İktidarın yangın meselesini siyasete alet etmesini de eleştiren Beki, iktidarın muhalefet üzerindeki söylemlerini ele alarak "Yangınları söndürmekle değil muhalefeti söndürmekle uğraşan bir iktidar savunması var. Yangınla değil eleştirilerle mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Elindeki verilere göre Türkiye'de yılda 300'ün üstünde yangın çıktığını söyleyen Beki, yangınlara hazırlıksız yakalanan Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun sebebi olarak iktidarı şöyle eleştirdi:

"Erdoğan talimat vermese kimse işini yapmayacak demek ki. Savcı bile soruşturma yapmayacak. Orman Bakanı bile Erdoğan'ın talimatını bekliyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'teki vatandaşlara yaptığı mitingi ve yangın mağdurlarına çay dağıtmasını da değerlendiren Beki, Erdoğan'ın bu hareketini sevimsiz ve antipatik bir hareket olarak yorumladı.

Türkiye'nin bir yangın bölgesi olduğunu hatırlatan Oğur, "Şu anda Akdeniz'de yangın mevsimi yaşanıyor. Bu yangın belliyken sen hazırlık bile yapmamışsın!" dedi ve bazı yandaş medya mecralarının yangınlara yönelik vatandaşlar tarafından yapılan yardımı övünerek ele almasını, "Yangınları söndürmek vatandaşın değil, devletin görevi!" diyerek eleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN