Resmi Gazete'de yayımlandı: Tekne satışıyla gündeme gelen A101 bu kez dijital banka kuruyor

Resmi Gazete'de yayımlandı: Tekne satışıyla gündeme gelen A101 bu kez dijital banka kuruyor

Tekne satışıyla gündeme bomba gibi düşen ünlü market zinciri A101, bu kez dijital banka kurma kararı aldı. Dijital katılım bankasının adı ise TOM Katılım Bankası A.Ş. olarak belirlendi. Bankanın ana sermayesi ise 1.5 milyar lira oldu.

Son günlerde tekne satışıyla sosyal medyada çok konuşulan market zinciri A101, banka sektörüne de adım attı.

BDDK, A101 Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Aydın, A101’in mali işlerden sorumlu müdürü Can Ersöz, Ali Taha Aydın, Erhan Bostan ve Tolga Akar’ın dijital banka kurmasına izin verdi.

Karara göre dijital katılım bankasının adı ise TOM Katılım Bankası A.Ş. olarak belirlendi. Resmi Gazete'de yayınlanan detaylara göre bankanın ana sermayesi 1.5 milyar Türk Lirası oldu.

377325-632x555.jpg

Söz konusu karar Bankacılık Kanunu, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik, Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı. Bu kapsamda banka, ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN