Resmi Gazete'de yayımlandı: Vatandaşlık için konuta 400 bin dolar kriteri

Resmi Gazete'de yayımlandı: Vatandaşlık için konuta 400 bin dolar kriteri

Türkiye vatandaşlığı için alınması gereken konut fiyatının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, kararın bir ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi. En az 500 bin dolarla bireysel emeklilik sistemine giren yabancılara da Türkiye vatandaşlığı verilecek.

Türk vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre; yabancılar için gayrimenkul satın alarak edinilen Türk vatandaşlığında sınırı 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Bu kararın bir ay sonra yürürlüğe gireceği Resmi Gazete'de yer aldı.

Kararla ayrıca, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da Türk vatandaşlığı verilebilecek. Bu karar ise bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Öte yandan 500 bin dolar ile bireysel emeklilik sistemine girenlerin vatandaşlık alabileceğine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN