Resulayn'da teröristler okulu karargaha çevirmişler!

Resulayn'da teröristler okulu karargaha çevirmişler!

Barış Pınarı Harekatı ile YPG'lilerden temizlenen Resulayn'da bir okulun teröristler tarafından karargah yapıldığı ortaya çıktı. Okulda kamuflaj, kask ve kalkan gibi çok sayıda askeri malzemenin bulunması da dikkati çekti.

Terör örgütü YPG/PKK'nın, Fırat Nehri'nin doğusundaki Resulayn ilçesinde bir okulu karargaha çevirdiği tespit edildi.

Okulda, dersliklerdeki duvarların, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve diğer örgüt üyelerinin posterleriyle donatılması göze çarpıyor.

19-11/10/2019_11_rasulayn11.jpg

Barış Pınarı Harekatı'nda kurtarılan Resulayn'daki okulun içerisinde kamuflaj, kask ve kalkan gibi çok sayıda askeri malzemenin bulunması da dikkati çekiyor.

19-11/10/2019_11_rasulayn22.jpg

TERÖRİSTLER İBADETHANELERE DE YUVALANMIŞTI

YPG/PKK, Barış Pınarı Harekatı'nda sivillere ait evlerin yanı sıra ibadethanelere de yuvalanarak, Türkiye topraklarına saldırılar düzenlemişti.

Kurtarılan yerleşimlerde, evlerin ve kiliselerin avlularına kurulmuş havan topu düzenekleri bulunmuştu.

Teröristlerin, Ermeni ve Süryani kiliselerini karargah olarak kullandığı, içlerini örgüte ait flama ve resimler asarak kirlettiği görülmüştü.

Örgüt, cami minarelerine de keskin nişancılar konuşlandırmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ise harekat sırasında söz konusu yerlerden saldırı düzenlenmesi karşısında sivillere, evlerine ve ibadethanelerine yönelik hassasiyeti nedeniyle bu noktalara mukabelede bulunmamıştı.

RESULAYN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN